Close

Byt julchokladen mot lakrits

I Sturegallerian ligger sedan en tid butiken Lakrids by Johan Bülow – den danska superlakritsen som tagit världen, och Östermalm, med storm.


Johan Bülow började tillverka lakrits hemma i mammas kök på Bornholm. Det ena ledde till det andra och i dag är hans Lakrids by Johan Bülow berömt över hela världen.
– Nyckeln är att bara använda de bästa råvarorna. Kvalitet snarare än kvantitet. Hellre göra lakrits till en upplevelse än något man vräker i sig, säger Johan Bülow.

Tipsa oss om riktigt bra jullakrits?
– Lakrids A. Mjuk lakrits täckt med choklad och lakritspulver. En av mina personliga favoriter.

Hur är svenskarnas lakritssmak?
– Ni gillar saltare lakrits än oss danskar. Vi har utvecklat Lakrids E särskilt för den svenska marknaden, det är en saltlakrits med salmiak och chokladöverdrag. Generellt är det väldigt skandinaviskt med saltlakrits, medan den söta lakritsen är större i runtom i världen.

Vad ska man dricka till?
– Rött vin och lakrits är en härlig kombination. Spanska viner med lite undertoner av lakrits funkar allra bäst.

Har ni testat någon smakkombination som verkligen inte fungerade?
– Vi har testat det mesta. Vår produktionschef har försökt göra lakrits med norsk brunost, det var väldigt speciellt … Samma sak när vi testade med böckling … Men jag tror det lönar sig att våga testa konstiga saker.

Close