Close

Daniel Lindström: Här springer man bäst på Östermalm

Modeprofilen och löparfantasten Daniel Lindström listar sina tre bästa löprundor på Östermalm.


För Daniel Lindström – modechef på tidningen Café – har löpningen kommit att förändra livet.

– Det betyder allt för mig, säger han. Jag får nytt syre och ny energi. Det är som att ta en drog. Springer man på morgonen, som jag gjorde idag klockan sex, är man helt fylld av energi. Jag vet att den här dagen kommer bli bra för mig. Löpning handlar så mycket om välmående, den är den bästa medicinen som finns.

Nedan listar modechefen – aktuell med en egen löparkollektion hos Björn Borg – Östermalms tre bästa löprundor.

1. Elljusspåret vid Kaknästornet
– Det är inte så många som känner till det, men bakom Kaknästornet finns det ett elljusspår som är kuperat inne i skogen. Det är helt tomt, inget folk. Dessutom är det elljus vilket jag tycker saknas på många ställen runt Djurgården och Gärdet. Man kan starta bakom tornet och sedan är det en kuperad sträcka på tre kilometer.

2. Stadion
Det är helt fantastiskt att vi som invånare i Stockholm har tillgång till denna vackra arena från början av 1900-talet. Den står alltid öppen. Varje dag i veckan är där det bara att gå in där. Att den finns tillgänglig för allmänheten är helt otroligt. När man springer där känner man historien och alla klassiska ögonblick, såsom Patrik Sjöbergs världsrekord.

3. Djurgården från bro till bro
Att börja vid Djurgårdsbron och följa kanalen tills du tar dig till bron längst ut är en perfekt sträcka på 8 kilometer. Det är den vackraste löprundan i Stockholm. Finaste delen är när kanalen smalnar av och du ser årtidsväxlingarna på ett helt fantastiskt sätt. Jag kommer vistas där till dagen jag inte kan gå eller springa längre.

Daniel Lindströms löparkollektion med Björn Borg finns exklusivt i Björn Borgs webbshop.

Close