Close

Östermalmsbartender bäst i Norden på cocktails

I maj gick det nordiska mästerskapet i cocktailblandning av stapeln. Med välsmakande, balanserande och innovativa drinkar lyckades svenska Josephine Sondlo från Penny & Bill kamma hem förstaplatsen.

Deltagarna samlades på Bonchew House i Skottland där de skulle gå igenom tre delmoment. I Born from the Bean skulle en choklad-ganache smaksättas med deras kaffe och rom från Zacapa. Made by the Sea var nästa moment – Trilskes whiskey kombinerat med ingredienser de tävlande funnit längst kusten och i skogen på Isle of Skye. Och slutligen Signature Serve, en drink som berättade en personlig historia.

Josephine jobbar till vardags på Penny & Bill i Stockholm.
– Hon var helt otrolig i sin framtoning och sitt sätt att tävla. Hennes drink i kategorin Made by the Sea var enligt min mening den bästa under hela tävlingen, säger Ervin Trykowiski, domare i tävligen.

Josephine själv var både chockad och lycklig.
– Det här är överlägset det största jag uppnått i min karriär hittills. Jag är glad, förvirrad och lite stressad. Det riktigt hårda arbetet börjar nu, sa hon efter att ha presenterats som vinnare.

Receptet till Josephines Made by the Sea:
40 ml Talisker 10
20 ml Oloroso Sherry
30 ml Lime juice
25 ml Seaweed & Oloroso rock candy
10 ml carbonated seawater (skye soda)
Blanda alla ingredienser och servera i högt glas med is.

Close