Close

Hylla Tore Wretman på Teatergrillen

I år skulle den moderna svenska matlagningens urfader Tore Wretman fyllt 101 år.

Hans betydelse för vad och hur vi äter idag kan knappast överskattas. Utan honom ingen Toast Skagen och ingen Rhode Island-dressing. Och vi hade knappast ätit finhamburgare på restaurang om inte matgeniet Wretman plockat in rätten på menyn när han drev Riche och Teatergrillen i slutet av 1950-talet.

På årets Wretmandagar på Teatergrillen firar man matmästaren med en avsmakningsmeny inspirerad av hans klassiska favoritråvaror. Menyn, signerad Teatergrillens kökschef Peder Andreasson, består av godsaker som cocktailcanapéer, crème ninon, hummer à l`Armoricaine, kåldolme fylld med konfiterad anka och citrontarte med maräng.

Festmåltiden inleds förslagsvis med Tore Wretmans egen favoritdrink, en Dry Martini på 2 delar torr vermouth, 5 delar plymouth gin och en droppe apelsinbitter.
Årets Wretman-dagar äger rum mellan den 20 och 25 mars.

Close