Close

Inredningsexperten: så stylar du inför visning

Homestylingen kan vara avgörande för hur kunderna upplever en våning. Lisa Norlen, stylist på Lagerlings, ger sina fem bästa tips till hur du stylar hemmet inför visningsdagen. 

1. Rensa och plocka undan
– Sluta tänka ”det där rensar jag sen” – det är dags att göra det på en gång. Städa i garderoberna – rensa, vik och organisera kläderna. Rensa alla öppna ytor som köksbänk och bokhyllor och ta bort foton på barnen, räkningar, tidningshögar och anslagstavlor. Göm undan fjärrkontroller och sladdar, de ger ett stökigt intryck. Samtidigt ska du inte ta bort för mycket – hemmet ska inte kännas kalt, utan genomtänkt och lyxigt. Tänk akryl stol, mycket gröna växter, härlig ljus pastell på väggen, ett skinn i stolen, långhårig matta, ett gediget träbord och på det en grön spretig bukett med silver ljusstakar – där har du 2018 i ett rum. Satsa på rejäla och gedigna lampor. Inga mer kala glödlampor!

2. Städa ordentligt
– Ett välstädat hem är det bästa en köpare vet, särskilt när det gäller badrum och kök. Se till att alla kalkrester är borta och att duschväggen är skinande ren. Putsa fönster och skura balkonggolvet ordentligt.

3. Tona ner din egen stil
– Tänk på att du stylar hemmet för den breda massan. Inför en försäljning ska våningen tilltala så många som möjligt, inte uttrycka din personliga smak. Potentiella köpare ska inte lägga sin energi på att försöka lista ut vem det är som bor i våningen, utan enkelt kunna föreställa sig sitt eget liv i hemmet. Ta bort överflödiga möbler för att skapa rymd, och försök att ha någonting som drar blicken till sig i varje rum – en ”eye-catcher”. Det blåa och gråa från 2016 håller ännu i sig. Tur för min del, blått är en färg jag aldrig tröttnar på. Ingen har väl sen missat den gröna trenden som sköljer över Sverige. Nytt för i år är även de smutsiga pastellerna samt bruna kulörer. Stora motiv på tapeten gärna i från växtriket är också poppis just nu.

4. Inred med textilier
– Textilier är ett lätt sätt att förfina ett hem. Försök att vara konsekvent i valen och ha en genomgående tanke med färgerna du väljer. Men mixa gärna olika material och mönster på kuddarna i soffan för att få till en intressant och inbjudande känsla. Detaljerna ska gärna vara stora. Om du har många små saker så ställ de stå i en grupp så att de syns. Min personliga favorit för i år är mörk mustig grön färg. Gärna i sammet, också är en het trend på möbler just nu. Ädelstenar och bergkristaller känns också rätt. Ha det som bokstöd, eller ett fat att lägga smyckena i.  Krom och silver är på väg in istället för mässing.

5. Skaffa gröna fingrar
– Växter är populärare än någonsin, och var inte rädd för att ha för många eller blanda olika sorter. Blanda golvväxter, krukväxter och amplar. Monsteran och fikusen är fortfarande populära, de är tåliga växter som klarar det mesta. Sen är pricken över i snittblommor. Köp i bukett eller gör små egna arrangemang i minivaser. Växterna gör dessutom lägenhetsluften fräschare.

Close