Close

Konstnären Charlotte Gyllenhammars dag på Östermalm

Charlotte Gyllenhammar räknas till en av Sveriges främsta konstnärer och hennes skulpturer syns numera i alla delar av världen. Men i hennes eget lilla hörn av världen, Östermalm, är hon helst i ateljén och börjar dagen med promenade och frukost på favoritbageriet.

8:00 Börjar dagen med en promenad runt Djurgården. För mig är det Stockholms hjärta och helt unikt bland storstäder – en grön ö med vilda rådjur och harar, häckande hägrar i trädruiner.
Djurgården

9:00 Frukost på Bageriet Kringlan. Det blir caffè latte och fralla, ibland en milanopinne. Ägaren Patrik skapar bra stämning, med musik och goda kakor.
Linnégatan 26

9:30 Tar en Voi till min ateljé i Frihamnen. Där har jag ett vackert norrljus och om jag öppnar fönstret kan jag höra alla konserter på Stadion.
Frihamnen

16:00 En runda inne på Hedengrens, min absoluta favoritbokhandel. De har kunnig och engagerad personal, stort sortiment på flera språk. Poesi, skönlitteratur, filosofi och religion.
Stureplan 4

18:00 Brasserie Godot har en bittersur cocktail, penicillin, som är min favoritdrink. Den är nyttig och farlig på samma gång. Jag s äter två löjromstoast med rökt tångkaviar; en prisbelönt och vegansk rätt.
Grev Turegatan 36

Close