Close

“Östermalmsbor ber sällan mig att färga håret rosa”

Vilka frisyrer är typiska för Östermalmsbor och hur sköter man håret på bästa sätt under sommaren? Vi har pratat med Emilie Guillier från Pure Ambition om trender, hårvård och att driva salong på Östermalm.

Hur kom det sig att ni öppnade på Östermalm?
— Jag och Anna, som jag driver salongen med, trivs väldigt bra och känner oss hemma i miljöerna på Östermalm så det blev ganska självklart att vi skulle öppna salongen just på Linnégatan.

Vilka frisyrer och stilar tycker du är typiska för Östermalm?
— Östermalmsbor är inte lika impulsiva när det gäller trender, det är inte ofta någon kommer in och vill färga hela håret rosa för att det är inne just den här veckan. Här följs trender efter säsong och generellt är det mer naturliga nyanser och klippningar.

Vilka frisyrer gäller i sommar?
— Just nu känns det som att många tjejer sparar ut håret och håller det väldigt välklippt. Sedan håller balayage-trenden i sig men rör sig mot det lite mjukare hållet, så att övergången mellan ljust och mörkt blir väldigt nyanserad.

Vad kan vi se fram emot i höst?
— Förmodligen samma sak, välklippt med mjuk balayage, men på hösten vill många gå åt det lite mustigare hållet när det gäller färg. Varmare nyanser, inte lika ljusblont och pastelligt som på våren och sommaren.

En trend du hoppas aldrig kommer tillbaka?
— Jag var inget stort fan av granny gray-trenden, alltså blekt, ljusgrått hår. Förstod inte alls charmen.


Hur sköter man sitt hår på bästa sätt under sommaren?
— Jag brukar alltid säga att man ska behandla håret som man behandlar sin hy. Under sommaren förlorar vi väldigt mycket fukt, så det kan vara bra att fylla på med återfuktande produkter och oljor. UV-skydd är väldigt viktigt. Fråga din frisör så att man får rätt hårvård då alla hårtyper är olika och det inte går att rekommendera en serie som passar alla.

Hur vet man vilka produkter som behövs för att hålla håret fint efter semestern?
— Återigen, fråga din frisör, men glöm inte att nämna vad du ska göra under sommaren. Ska du till exempel vara på landet där duschvattnet kommer från en brunn i närheten, behöver du ett schampoo som renar håret från kalkrester. Annan vård behövs om du ska bada i saltvatten eller klor.

Ditt bästa råd för välskött hår?
— Hårvård är A och O. Gör slut på alla produkter du har hemma, be sedan din frisör rekommendera en serie som du köper och använder uteslutande. Helt enkelt börja om från början och var konsekvent.

Close