Close

Vad är Östermalm.net för något?

Mäklarfirman Lagerlings presenterar Östermalm.net – en redaktionell sajt som är helt ägnad åt Östermalm. Vi ställde några frågor till Richard Lagerling och Hugo Rehnberg, som är initiativtagare till projektet.

Foto: Pontus Heieraas

Hugo, Vad är Östermalm.net egentligen?
– Det är Östermalm draget genom ett livsstilsfilter. Tanken är att lyfta fram det absolut roligaste med stadsdelen, inom restaurang, mode, design och konst. Vi intervjuar de bästa krögarna, tar pulsen på de mest intressanta gallerierna och lyfter fram de finaste köpen från Östermalms mode- och inredningsbutiker. Och så intervjuar vi mängder av roliga lokalprofiler. Ibland ger vi oss in i debatten, i ämnen som intresserar östermalmarna.

Vad skulle det kunna vara?
– Just nu är den eventuella rivningen av kvarteret kring Sturegallerian exempelvis ett ämne som intresserar.

Richard, varför satsar Lagerlings på detta?
– Som mäklarfirma är vi experter på Östermalm. Vi är de som säljer flest hem på Östermalm och har den bästa kundbasen. Vi har en unik position. Därför känns det fullt naturligt att utveckla en levande och inspirerande sajt som visar på allt roligt som faktiskt finns att göra på Östermalm. Jag har jobbat med Östermalm i 25 år, och aldrig tidigare har det öppnats så många bra restauranger, butiker och gallerier. Så tajmingen känns både rätt och naturlig.

Varför anlitar ni produktionsbolaget Rehnberg & Swartz till uppdraget?
– Vi samarbetar med dem sedan flera år. De producerar bland annat vårt kundmagasin och gör innehåll till våra sociala medier. Därtill producerar de flera av Svenska Dagbladets helgbilagor. De är duktiga på den här sortens innehåll och vana vid att kommunicera med Lagerlings målgrupp.

Ni ska uppdateras dagligen. Finns det verkligen så mycket nyheter på Östermalm?
– Absolut. Lokaljournalistiken erbjuder en oändlig massa smala men roliga vinklar. I den här sajtens universum kan det vara en nyhet när restaurang Broms ersätter sina populära köttbullar med en vegetarisk rätt, säger Hugo Rehnberg.

Close