Close

11 snabba svar från krögaren Daniel Höglander

Daniel Höglander, ägare av nyöppnade Enjoy Bazaar, Aloé, Rinos Bodega, Black Milk Sushi och Villa Dagmar delar med sig av sin favoritingrediens, bästa nattamaten och om det senaste restaurangkonceptet.

Daniel Höglander

Berätta lite om nyöppnade Enjoy Bazaar:
– Bazaar är ett restaurangkoncept som vi vill växer fram organiskt. I grunden så är det ett cloud kitchen. Med flera koncept i ett kök. Vi vill nå ut digitalt och vill fortsätta utveckla fler matkoncept.

Hur kom det sig att det blev Engelbrektsgatan 3?
– Vi tror på området och vi älskar T-House vid Engelbrektsplan.

Hur ser menyn ut?
– Menyn är vår tolkning på favoriter som sushi (Black Milk Sushi), hamburgare (stacks), tacos (Boca sueca) och sallader (wake).

Ni har öppet 7 dagar i veckan, lunch och middag. Full fart?
– Ja, vi har fått bra respons från våra kunder. Alla uppskattar det.

Vad vill ni att gästerna ska uppleva?
– Vi vill och hoppas att fler börjar uppskatta mat som inte är halvfabrikat. Vi kommer fortsätta skapa koncept inom streetfood minus all halvfabrikat.

Ingrediens du inte kan vara utan?
– Vitlök.

Vart går du och äter en trevlig middag?
– Borasco på Södermalm.

Vad är bästa nattamaten?
– Stekt ägg med curry och rostad lök.

Vad har du för barndomsminnen från köket?
– Doftade alltid koktmärgpipa, blekselleri och vitlök hos mormor.

Om du skulle öppna en till restaurang. Vad skulle det vara för koncept?
– Svensk husmanskost.

Vilken rätt lagar du oftast hemma?
– Spagetti Puttanesca.

Nyöppnade Enjoy Bazaar på Engelbrektsgatan 3
Close