Close

5 x middag i solen

Midsommar i stan, en picknick till middag när sommarkvällen är som vackrast, eller sena kvällar på altanen? Oavsett var eller hur du väljer att servera middagen i sommar så finns det färdiga kassar och picknickkorgar att plocka upp hos några av Östermalms bästa kockar. Här är några av våra favoriter.

Ångbåtsbryggan
Picknickkorgen från Ångbåtsbryggan innehåller förstklassig skagenröra, räkor, chark, burrata, mandlar, oliver, praliner och smör och bröd. Picknicken kommer dessutom i en oerhört behändig fin låda som passar perfekt på pakethållaren.

DoMa
På Nybrogatan fixar Dorotea Malmegård middagskassar med 3-rätters som passar perfekt för till exempel middag på altanen. Vad sägs till exempel om tryffeltoast, lobster rolls, sotad makrill och tonkabakelse med bavaroise, crème brûlée, karamell & hasselnöt till dessert? Till midsommar kan man dessutom, förutom tårtor och mat, beställa fina midsommarkransar från DoMa med nejlikor, lagurus, brudslöja, torkade blommor och grönt.Middagskassen beställs före kl 16 samma dag.

Stockholms Matmarknad
Stäm upp i grill till midsommar med Stockholm Matmarknads grillkasse! Entrecote av rapsgris, knipplök, spetskål, majs, confiterad tomat och bakpotatis och till det en rökig majonnäs, karamelliserat rödlökssmör och gremolata. Och så en mandelkaka med jordgubbar och vaniljkräm till dessert. Allt detta goda gömmer sig i den fina grillkassen som blir perfekt när man lessnat på sillen.

Melanders Fisk
Melanders satsar på gästspel och ordnar färdiga middagskassar med 3-rättersmenyer. Först ut är ett samarbete med Snälleröds Destilleri och fem av landets mest inspirerande kockar. Som en hyllning till den svenska matkulturen har kockarna bakom Snälleröds krögarsnaps tagit fram varsin trerätters-meny utifrån säsong och sin personliga snaps. Menyn packas i fina lådor med instruktioner och recept. Till varje krögarlåda finns även en instruktionsfilm med kockens tips inför serveringen. Först ut är kocken Nils Molinder som 1988 öppnade sin första fiskbutik tillsammans med sin bror Erik. Den lilla fiskdisken i Östermalmshallen är idag, som bekant, Melanders Group.

Linas Matkasse/FoodTruck
Populära Linas Matkasse har ställt upp sin nya foodtruck på Skeppsholmen och gett den namnet Linas picknick truck. Här finns klassisk picknickmat och picknickfiltar att låna.⁠ Menyn består av apelsindressad matvetesallad med chèvre och valnötter, melonsallad och bröd med grana padano och crema di balsamico. Maten kommer i portionsförpackningar till var och en i sällskapet. Linas Matkasse samarbetat med Juicekultur så kallpressade fina juicer finns att köpa i trucken.⁠
Linas picknick-truck håller öppet 12-18 varje dag fram till 24 juni.

.

Close