Close

Bagarparet tar över Oaxen

Lotta och David Zetterström öppnar Fabrique Oaxen.

När Oaxen stängde i december 2022 var det fortfarande okänt vem som skulle ta över den Michelinbelönade krogen på Djurgården. Nu står det klart att Fabrique-ägarna, Lotta och David Zetterström, tar över Oaxen Krog & Slip.

På knappt ett decennium har Lotta och David Zetterström byggt upp ett älskat bageriimperium med Fabriquebagerier såväl i Stockholm som i London och New York. Samtidigt har Agneta Green och Magnus Ek drivit finkrogen Oaxen i 24 år – först på ön Oaxen och sedan i det gamla Djurgårdsvarvet – och prisats med två Michelinstjärnor. Men i december i år stängde paret portarna för gott och det står nu klart att det är Fabrique-paret som tar över Oaxen krog & slip.
– Vi vill förvalta och få möjlighet att vara på en av Stockholms finaste oaser, säger Lotta Zetterström till Dagens Nyheter.
Under den nya ledningen döps restaurangen om till Fabrique Oaxen och det som tidigare var Slip blir nu en bistro. Därtill öppnas en ny vinbar, ett bageri och ett kafé. De nya ägarna tar även över Oaxens hotellbåt och hoppas kunna bedriva den verksamheten även i vintertid. Premiär för den nya verksamheten blir strax efter påsk!

Close