Close

”Bank Hotel ska bli en mötesplats för stockholmare”

I augusti öppnar Stureplansgruppens första hotell, Bank Hotel, och med det nya restaurangen Bonnie’s och barerna Papillon och Sophie’s bar.

Foto: Mathias Nordgren

Efter flera års byggnationer är Stureplansgruppens storsatsning Bank Hotel redo att öppna. Det exklusiva boutiquehotellet på Arsenalsgatan har som mål att kunna mäta sig med internationella topphotell i London, Paris och New York.

Det första man möts av när man kliver in i hotellet är Bonnie’s. Restaurangen är döpt efter det mytomspunna paret Bonnie och Clyde och ligger i ett historiskt bankvalv. Med schackrutigt marmorgolv och gröna sammetssoffor är restaurangen tänkt att fungera som en mötesplats för både stockholmare och hotellgäster.

– Det här är inget slutet hotell, vi vill att restaurangen och barerna ska vara fyllda med stockholmsbor, berättar Per Gunne, vice vd på Stureplansgruppen.

Här serveras frukost, lunch och middag. Tanken är att skapa en känsla som påminner om Stureplansgruppens L’Avventura men med en meny som är inspirerad av Europas kustregioner. Bland signaturrätter finns crudo med pepparrot och gurka, tre sorters tartarer som tillagas vid bordet och så desserten Piggy Bank – marängswiss serverad i en chokladspargris.

Janne Holopainen blir kökschef och får till en början stöttning av kockarna Jens Bergstrand, från L’Avventura, och David Knabäck, från Grand Escalier. Restaurangchef är Carolina Westerlund, som senast kommer från Nosh and Chow.

Foto: Mathias Nordgren

Utöver restaurangen öppnar hotellet även två barer – Papillon och Sophie’s bar. Papillon har en internationell atmosfär med mahognyklädda väggar, polerad marmor och fjärilsmönstrad heltäckningsmatta. Här serveras allt från traditionella drinkar till nydanande cocktails och ett stort alkoholfritt utbud.

­– Jag tror drinken negroni for two kommer bli en favorit på Papillon, säger Carolina Westerlund.

Bank Hotel öppnar den 22 augusti. 

Close