Close

Beirut Café öppnar för middag

Efter 22 år har Beirut Café stängt på Engelbrektsgatan och öppnar nu i stället även för middag i Östermalmshallen. Elias Karroum, ägare, berättar mer.

Vad kan vi vänta oss av den nya middagsrestaurangen Beirut Café som öppnar i Hallen?
– Tanken är att vi ska driva vidare Beirut Café i nya fräscha lokaler med möjligheter till större sällskap, aw och en senare drink på kvällen. Vi kommer även påbörja luncher och brunch på helgerna i höst.

Har det varit planerat sedan länge att ni även skulle öppna en middagsrestaurang i Hallen?
– Vi har haft funderingar på att flytta restaurangen de senaste 5 åren men nu dök läget upp för 1,5 år sen och eftersom vi redan har deli butiken sedan 2006 och den lilla restaurangen där nere så kände vi att det var läge att knyta ihop allt.

Vad kommer utmärka menyn?
– Menyn skulle vi aldrig våga röra med tanke på att det är mamma Roses recept sedan 22 år tillbaka. Däremot så kommer vi att börja med luncher så småningom – både affärsluncher och dagens lunch men även en cocktailbar med en barmeny.

Vad får man absolut inte missa på menyn?
– Vi är kända för våra avsmakningsmenyer med meze och grillat kött som det libanesiska köket bygger på där det även finns vegetariska och veganska alternativ.

Hur kommer inredningen/känslan vara?
– Känslan är att direkt när du kommer upp i trapphuset så möts du av en doft influerad av Beirut Café i 22 års tid med dofter som kanel, ceder, fikon och vattenpipa som vi har tagit fram tillsammans med Linda Landenberg. Känslan fortsätter in i restaurangen med loungemusik som vi själva producerat och senare mot kvällen övergår musiken till en festlig stämning. Inredningen har vi tagit fram tillsammans med Skuggans arkitekter som är en modern tappning av gamla Beirut. 

Vad vill ni att gästerna ska uppleva när de äter hos er?
– Vi vill att gästen ska få en helhetsupplevelse där vi fångar alla sinnen med doft, smak och känslan från musiken med en bra service.

Beirut Café finns även som deli och bistro inne i hallen. Hur har det gått sedan öppningen? 
– Oturligt nog så öppnades hallen efter 5 års renovering under Corona-pandemin vilket drabbade både oss och alla andra i Östermalmshallen, men vi har arbetat hårt och förhoppningsvis så har vi tagit oss igenom det och nu ser vi det som positivt inför framtiden som alla måste göra.

Ni stängde precis Beirut på Engelbrektsgatan efter 22 år. Hur kändes det? 
– Det kändes väldigt jobbigt eftersom jag nästan har tillbringat hela mitt vuxna liv där. När vi öppnade restaurangen var min son Franco 1 år och idag 22 år senare så ska han vara med och driva restaurangen vidare tillsammans med mig och min mamma som är 75 år och fortfarande står i köket och rullar vinbladsdolmar och gör alla knyten för hand. Samtidigt blir det skönt att knyta ihop verksamheterna med delin som min syster Suzy och min fru Carla har startat sen 15 år tillbaka, och med den nyöppnade lilla restaurangen där nere. 

Är tanken att nya Beirut Dining ska bli lite som gamla Beirut café?
– Tanken är att nya Beirut ska vara som gamla Beirut men att vi kommer leva upp konceptet med mer av bar och musik som våra gäster kommer att uppskatta.

Ditt bästa lunchställe på Östermalm?
– Jag brukar äta runt på Östermalmshallen –  allt från Lisa Elmqvist, Segers, Melanders och Smörrebröd och sedan avslutar jag veckan med en tunnbrödsrulle på Östermalmsgrillen.

Något matkoncept som saknas på Östermalm?
– Jag tycker utbudet på Östermalm är fantastiskt. Bara på Nybrogatan finns det mycket att välja på.

Var i Hallen kommer restaurangen ligga?
– Vi kommer att ligga i Östermalmshallen med entré från Nybrogatan en trappa upp. 

Hur länge kommer ni ha öppet på kvällarna? 
– Vi kommer att ha öppet till 01 på kvällarna.

Close