Close

Brillo Pizza öppnar i Fältöversten

Nu får alla östermalmsbor tillökning av Brillo Pizza, en skön pizzabar med champagne på tapp. I dagarna öppnar de i Subways gamla lokal i Fältöversten och självklart finns löjromspizzan med på menyn. Vi har fått en pratstund med Sally Tammisto, COO på Brillo Pizza.

Berätta om Brillo Pizza! 
Vi är ett nytt koncept och öppnar nu upp vår första pizzabar i Fältöversten. Det började med att vi under hösten 2020 öppnade upp en pop-up i Söderhallarna där vi gör pizza för take-away. Vi fick snabbt väldigt fin feedback från våra kunder vilket gjorde att vi även ville öppna fysiska restauranger för att kunna bjuda in kunder till oss. Även om pizza är en perfekt måltid att ta med hem, så känns det roligt att kunna servera en nygjord varm pizza och samtidigt få träffa våra kunder. I januari 2021 öppnade vi därför upp en pizzabar tillsammans med Taverna Brillo i deras lokaler på Humlegårdsgatan 19.

Vad är koppling till Taverna Brillo?
Brillo Pizza har sin grund i Taverna Brillo, ett ställe som länge varit känt för att servera lyxiga pizzor, i en social miljö omgiven av musik och konst. Vi på Brillo Pizza önskar att ännu fler ska få ta del av den upplevelsen. Idén är därför att servera pizzor, med samma höga kvalitet som på Taverna Brillo, till bra priser i en okomplicerad och stimmig restaurangmiljö. Det är vad vi kallar en pizzabar!

Sally Tammisto, Anders Nordquist, Isaiah Lashley Walfridsson

Vad är skillnaden från en vanlig pizzeria?  
Idén med just pizzabar-konceptet kommer från det klassiska pizzahaket i New York, en livlig mötesplats som är lika självklar för lunchen, middagen som AWn. Trots att pizzan härstammar från Italien, så har vi främst inspirerats av street- och pizzakulturen i New York. Vad som skiljer vår pizzabar från den vanliga pizzerian är att vi vill servera en grymt god pizza i en social enkel miljö där man trivs.

För oss står ordet bar för enkelhet och tydlighet. Tänk exempelvis på en espressobar eller en glassbar, det är ställen som enbart fokuserar på en sak. Vi kommer göra samma sak och servera det som vi gör bäst, pizza. Dessutom symboliserar baren även en trevlig plats att hänga i där du kan äta, dricka eller ta en väntöl under tiden din hämtpizza tillagas. I vår bar på Brillo Pizza kommer det serveras öl, vin och mousserande på tapp som du kan ta på glas eller i karaff, tillsammans med öl och alkoholfri dryck på burk från spännande bryggerier. 

Hur är tänket kring de roliga namnen på pizzorna? 
Jag ska inte ljuga och säga att det har varit lätt med namnen och vi har fått både ris och ros när vi testat oss fram. Vår pizzabar är ju inte italiensk så det kändes fel att döpa våra pizzor till de klassiska italienska pizzanamnen. Eftersom vi har något mer lekfulla pizzor på menyn, valde vi att ge våra pizzor mer lekfulla namn helt enkelt!

Hur kommer pizzorna serveras? 
Alla våra pizzor kommer sliceade, oavsett om du äter hemma eller tar med. Dessutom kommer de i två storlekar vilket gör det optimalt som sharefood. Tanken är att ditt sällskap beställer olika pizzor att dela på, kanske tillsammans med en karaff vin. Vi kommer även servera en så kallad pizzadina, en ihopvikt liten pizza, som är perfekt att ta i handen om man är på språng. På AW-tider kommer man även kunna köpa enstaka slices!

Vad vill ni att kunderna ska känna/uppleva när de besöker Brillo Pizza? 
Brillo Pizza ska vara härligt och okomplicerat, en naturlig mötesplats för alla åldrar. När man kommer till oss ska det kännas som ett riktigt restaurangbesök, men inte kosta så mycket.

Hur många sittplatser finns det? Kan man även beställa online? 
Lokalen i Fältöversten är liten och rymmer cirka 30 sittplatser, men så fort värmen kommer så öppnar vi även upp uteservering i Erik Dahlbergsallén. Om man är mer sugen på att äta hemma eller på en picknick-filt kan man givetvis plocka en hämtpizza, antingen beställer man via vår app, Brillo Pizza, och hämtar själv eller via Bolt, Foodora eller Uber Eats som levererar till din adress.

Vad betyder Brillo? 
Brillo har två meningar, salongsberusad eller solstråle. Man skiner ju och strålar lite extra mycket i det tillståndet. Vi skulle tycka det var härligt om våra kunder känner sig lite tipsy när de besöker oss. Inte nödvändigtvis av alkohol, men smått berusade av gott umgänge, bra musik och såklart pizza.

Varför blev det just Fältan?
När vi fick möjligheten att öppna i Fältan så kändes det direkt självklart att säga ja. Erik Dahlbergsallén utanför Fältan har på senare tid börjat bli ett kluster av många bra ställen, vi tror att det kommer bli ett härligt område där vi kan tillföra med en pizzabar.

Ni finns i Söderhallarna, på Humlegårdsgatan och nu i Fältan. Fler planer på öppningar? 
Vi letade lokaler som dårar i höstas och på grund av rådande omständigheter så var det svårt att hitta något som vi snabbt kunde flytta in i. Efter några månader började det lossna och till slut satt vi med ett flertal bra lokaler som vi bara inte kunde tacka nej till. Därför öppnar vi ytterligare tre pizzabarer i vår vilka kommer ligga i Liljeholmen, på Östgötagatan och Norrtullsgatan.

Löjromspizzan är en klassiker på Taverna Brillo. Kommer den även finnas här? 
Ja, självklart har vi med favoriten från Taverna Brillo på menyn.

Yakinikupizzan låter spännande. Hur är den?
Yakiniku på pizza kanske inte låter som den mest självklara kombinationen, men den är otroligt god. Den går dessutom att få helt vegansk, vilket har varit väldigt uppskattat.

Din favoritpizza på menyn? 
Oj så svårt att välja, men om jag måste så blir det nog Vegibab, en kanske inte så klassisk kebabpizza med vegetarisk kebab, picklad jalapeño, persilja och yoghurtsås med rostad vitlök. Pizzan känns så där härligt stökig som en kebabpizza ska vara men man känner sig trots det rätt fräsch efter man ätit upp en hel. Annars är salsicciapizzan alltid ett säkert kort, den kommer med färsk stracciatella och karamelliserad lök.

Close