Close

Bröd & Salt har flyttat in på Östermalm

Det bubblar på Humlegårdsgatan med flera nya restauranger som öppnar under hösten. En av dem är Bröd & Salt som nu öppnat sin första butik på Östermalm i Telias gamla lokaler på nr 7. Vi fick en pratstund med marknadschefen Annelie Vest.

Hej Annelie! Vad var det som gjorde att ni valde den här lokalen?
– Vi har letat lokal ett tag i och med att vi expanderar och den här lokalen har perfekt läge på Humlegårdsgatan där det händer mycket just nu. Den är lite mindre än våra andra butiker men läget känns som sagt perfekt.

Ni har öppnat många nya butiker inom tullarna senaste året. Hur många butiker har ni idag och hur ser framtidsplanerna ut?
– Idag har vi 14 butiker och förutom denna på Humlegårdsgatan öppnar två till före årsskiftet. En på Birger Jarlsgatan/Odengatan och en som jag inte kan avslöja riktigt ännu förutom att det är ett kanonläge nära Stureplan. 

Marknadschef Annelie Vest

Ni växer snabbt och många tror nog felaktigt att ni är en kedja med fabrikssortiment. Men hur ligger det egentligen till?
– Ja det stämmer verkligen inte. Vi växer organiskt utan externa investerare och är bara 10 personer som sitter på vårt kontor. Vi jobbar med hantverk och bakar allt själva dagsfärskt från vårt bageri i Gamla Stan – det är det många nya kunder som inte vet men det är jätteviktigt för oss.

Hur ser framtidsplanerna ut för Bröd & Salt?
– Vi vill expandera globalt i framtiden men tar ett steg i taget.

På senare tid har ni utökat från just bullar och bröd till att även erbjuda salladsbar, glass, pizza och även en stor del veganska alternativ. Hur kommer ni att utveckla vidare under året?
– I lokalen på Birger Jarlsgatan erbjuder vi även co-working-platser så att man kan sitta där och jobba med fri tillgång till gott kaffe genom ett abonnemang. Det kommer vi att jobba mer med framåt.

Vad säljer ni mest av just nu?
– Det är nog kanelbullarna! Men salladsbaren går också bra.

Vilken är din egen favorit på menyn?
– Åh det är svårt att välja! Men vi har en grym äggmacka som är som en lyxigare egg mcmuffin och den äter jag nästan varje dag!

Close