Close

Coco & Carmen går sin egen väg och satsar på långluncherna

Torsdagen den 24 augusti 2019 år tog Punk Royale gänget över den ikoniska och anrika restaurangen, Coco & Carmen på Banérgatan. En hel del har hänt både i lokalen och på menyn. Under hösten har man även lanserat ett helt nytt lunchkoncept. Vi har fått en pratstund med Gunnar Wester, VD EKKG Restauranginvest AB.

Det är snart 1 1/2 år sedan ni tog över Coco & Carmen. Hur känns det? Har det blivit som ni har tänkt er? 
Det känns toppen, tack! Vi började med en oerhört kort startsträcka efter övertagandet från de förra ägarna och ärvde mycket av känsla och gästunderlag. Nu har vi haft möjlighet att anpassa lokalerna och upplevelsen så att det mer representerar oss som restauranggrupp, matkreatörer och stämningsskapare. I mångt och mycket har Coco & Carmen tagit sina egna vägar och mycket tack vare den överväldigande responsen hittat en egen identitet som inte riktigt liknar någon annan restaurang vare sig bland våra egna eller ute bland våra kära branschkollegor. 

Fortfarande mindre punk och mer royale?
Ja, definitivt! Punkinslaget har dessutom minskat successivt allteftersom vi har tagit emot responsen från våra gäster och tolkat behoven och efterfrågan. Nu är vi stolta över våra familjeband men de faktiska elementen som går att känna igen från våra busiga krogar på Söder har blivit få till antalet och inte så kännetecknande för helhetsupplevelsen. En sak är dock helt omisskännlig och det är kombinationen av wowfaktor över maten parad med en avslappnad och tillåtande atmosfär. 

Ni byggde om lite under sommaren? Berätta?
Vi byggde faktiskt om massor! Vi skapade fler toaletter och passade på att göra dessa till riktiga drömmar i kolmårdsmarmor. Vi aktiverade ytor som tidigare inte gick att nyttja till följd av fasta installationer, i form av baren som minskades till mindre än halva storleken och den gamla bageriugnen från tiden då Tösses bageri huserade i lokalerna som fick stryka på foten. Vi sparade dock en av de ikoniska gjutjärnsfronterna och satte upp på en mycket central plats i den nya miljön som en flört och hyllning till adressens historia. Sedan kan våra gäster från tidigare som nu kommer tillbaka glatt överraskas över att alla platsbyggda soffor som tidigare hade många år på nacken och spår av tidigare öden och äventyr i textilklädsen har fått sig en rejäl ansiktslyftning för att hålla över de närmaste decennierna. 

Ni har även kört igång med ett nytt lunchkoncept onsdag – lördag. Vad innebär det? Vad kan man förvänta sig?
Nya lunchupplevelsen är vi galet stolta över! Ambitionen har varit att erbjuda en hel lunchmeny med trerätterslunch som kompletteras av ett antal lyxiga snacks och därtill Stockholms bästa bröd till priset av blott en varmrätt hos någon av de profilerade krogarna på Strandvägen med omnejd. 

Vad vill ni att gästen ska känna/uppleva när de kommer till Coco & Carmen?
Allt! Ett ostoppbart leende ska ta över anletsdragen så fort gästen kliver in genom dörren och sedan hänga sig kvar där hela vägen tills passage sker ut genom dörrarna igen fast i motsatt riktning halvannan timme (lunch) eller några timmar (middag) senare! 

Hur ser målgruppen ut? Skillnad på luncher/kvällar?
Som vi upplever det har vi en mycket varierad och bred målgrupp, med ett stort åldersspann. Folk som har god smak finns överallt och låter sig inte klassificeras vidare hur som helst. Viss naturlig tyngdpunkt från boende i närområdet, vilket är fullt naturligt och som sig bör när vi stolt klassificerar oss själva som en kvarterskrog. Ingen påtaglig skillnad lunch/kväll – möjligen att de långväga gästerna som har hört talas om oss och vill uppleva ett besök är vanligare på kvällstid och företrädesvis på helgerna, inbokade långt i förväg. 

Kul med grannen Fiore. Känns som den här delen av Östermalm börjar vakna till liv. 
Till vår stora glädje har vi nu en granne tvärs över gatan som nu adderar i vår ambition att bidra till att levandegöra de vackra kvarteren där vi finns lokaliserade och som traditionellt har varit lite väl fredade från storstadspuls, i våra ögon. 

Något nytt spännande som händer under hösten på restaurangen?
Eftersom det är en så sprallig och sprudlande stämning hos oss händer alltid spännande saker!

Var äter du själv helst middag på Östermalm?
Nära Strandvägen: Coco & Carmen. Finns inget annat. Men om jag skulle vara tvungen är jag lite nyfiken på Schmaltz. Sedan vill jag lyfta mina vänner på Kouzina uppe på Valhallavägen. Bästa grekiska restaurangen i Sverige och jag har varit stammis där i 20 år.

Close