Close

Dags för nästa generation på Italiano

I drygt tre decennier har Italiano huserat i den vackra lokalen på hörnet av Nybrogatan och Riddargatan. Många har samlats kring maten och drycken som tillsammans med Italianos personal har skapat en atmosfär som är svår att hitta någon annanstans. Nu är det dags för sonen Marsel att ta över pappa Angelos livsverk.

När nu dörrarna slås upp på nytt är den genuina servicen densamma, men i övrigt är det mycket som har hänt. Köket har byggts ut och fått ett rejält lyft och inredningen i restaurangen är varsamt förnyad med italienska material och italienskt hantverk. En trappa ner har det byggts en uppdaterad vinkällare. Menyn är ny och det har tagits ett helhetsgrepp kring det autentiska köket, rustikt möter finess med råvaran i fokus. I Italianos nya kök kommer den italienska matens själ få än mer liv genom att på italienskt vis serveras i mindre portioner och fler rätter för att delas vid bordet. Menyn har skapats utifrån ambitionen att erbjuda en äkta, välkomnande och riktigt god restaurangupplevelse. Vissa kallar det avsmakningsmeny eller mellanrätter, på Italiano kallas det helt enkelt middag.

När Italiano öppnades 1989 hade Angelo Ottobre en tydlig vision. Han ville återskapa en liten bit av måltidernas Italien i hjärtat av Stockholm. En plats där maten, drycken och mötena skulle leva kvar i gästernas minne långt efter stängning. Nu tar en ny era vid och det som har byggts upp under drygt tre decennier kommer förvaltas och förfinas med kärlek och respekt av Angelos son Marsel och hans kompanjoner Toto och Maroo.

– Jag var femton år när min pappa startade Italiano. Det blev en stor del av min uppväxt, en skola. Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans sedan dess. Stämningen i restaurangen och smakerna från köket, det finns inga genvägar för att lyckas. Det handlar om kärlek till det italienska köket, personal som brinner för sitt jobb och gäster som lever med oss. Marsel Ottobre, ägare Gruppo Italiano

Bakfickan Papà som ligger i direkt anslutning till Italiano på Riddargatan håller på att renoveras och kommer öppnas på nytt i vår.

Close