Close

”Det ska kännas som en hemmafest”

I sommar tar Sandhäxangänget över Dramatenterrassen – med den mystiska Sylvia som inspiration.

Foto: Burgsvik Group

Succégänget bakom Sandhäxan och Frippe tar – tillsammans med Burgsvik Group – över den klassiska Dramatenterrassen under sommarmånaderna. Mattias Svensson från Sandhäxan förbereder sig inför fredagens öppning.  

– Nu har vi öppnat ett par ställen runtom i stan men det spelar ingen roll hur mycket man planerar; allt kommer ner till de sista två veckorna ändå.

I anslutning till terrassen finns tre rum som ligger inomhus. Det är där känslan av en hemmafest ska skapas.

– Dramatenterrassen är känd för att ha ett av Stockholms bästa sollägen. När det blir kallt vill vi att gästerna ska flytta in och fortsätta kvällen där. Ett av rummen har sju meter i tak och franska balkonger med stora dörrar som öppnas upp.

I drömmen om att skapa den perfekta hemmafesten, väcktes berättelsen om Sylvia Marousch.

– Vi började fundera på en karaktär som skulle ha den bästa hemmafesten och landade i att det är Sylvia; en kvinna med rötter i Mellanöstern som har levt ett spännande liv, med vänner i olika åldrar.

Sylvia är närvarande i inredningen, musiken, drinkarna och i rätterna på barmenyn. I den nybyggda cocktailbaren kan du till exempel beställa en ”Mexico City”, platsen där Sylvia hade en kärleksaffär, eller en ”French Italian”, en referens till Sylvias kärlekspreferenser.  

– I loggan har vi henne också, i form av ett porträtt av en äldre kvinna. Det är något teatraliskt i att hon finns som också är passande för platsen vi befinner oss på. Utan att säga för mycket kan det bli så att hon dyker upp i andra fysiska format också.

Terrassens logga.

Vem hoppas du ska komma till Dramatenterrassen i sommar?

– Hit ska man kunna komma i olika åldrar. I något rum kan man sitta och prata, i ett annat dansa. Men det kommer absolut inte vara någon nattklubb. Vi vill helst få till känslan av att alla är välkomna och där av samma anledning – att de är inbjudna av Sylvia.

Dramatenterrasen öppnar fredag 3 maj klockan 16.00, och har sedan öppet onsdag till lördag hela sommaren. När säsongen är över kommer rummen för hemmafest leva vidare som en festvåning till Frippe – Dramatens bakficka.

Text: Johanna Jansson

Close