Close

Ät dig genom: Sturegatan

Från Stureplan till Stadion längs med Humlegården och Stureparken. Sturegatan har mycket att erbjuda. Långfrukost, powerlunch, nyttiga mellanmål och sen kväll med asiatiskt kök och en sängfösare på takterrass. 

FRUKOST KL: 09.00

Taverna Brillo
Sturegatan 6, tavernabrillo.se

Tidig morgon på Brillo passar lika bra för en halvtimmes ostörd arbetsstund som för en lyxfrukost med vänner. Frukostpaketet för 95 kronor räcker gott och väl men till längre sittning är den stora versionen att föredra. Har du bråttom vidare till kontoret är Espressobaren det perfekta alternativet. En cappucino och en pain au chocolat på barstol och du har en äkta milanesisk morgonstund framför dig.

LUNCH KL: 12.30

Proviant
Sturegatan 19, proviant.se

Enkla rätter baserade på säsongsbetonade svenska råvaror av högsta kvalitet, tillagade av fullblodsproffs. Så lyder konceptet på en av stans bästa lunchrestauranger. Med sina lokaler ovanför Karlavägen är utflykten till Proviant perfekt för lunchtimmen. Räksalladen och schnitzeln är våra favoriter, missa inte heller crème brûlée till efterrätt om du har tid och plats.

MELLANMÅL KL: 16.00

Cleansing Days
Sturegatan 20, cleansingdays.se

Mellanmål, och med tanke på den annalkande sommaren är det klokt att stå emot lockelserna från konditoriet. Cleansing Days pressar färska juicer och gör nyttiga mellanmål som tar dig igenom eftermiddagen. En beauty queen, rik på vitaminer och stärkande för levern, gör susen. Chiapudding eller hummus med morötter är också bra alternativ till kaffe och kaka.

MIDDAG KL: 20.00

Miss Voon
Sturegatan 22, missvoon.se

Miss Voon är utmärkt för en stimmig middag i god stämning. Rätterna serveras i mindre portioner och passar utmärkt att dela ett sällskap emellan. Fläsksidan och hummern bör inte missas. En cocktail från baren är att föredra framför efterrätt. Shibuya Crossing är gjord på tequila och portvin – bättre start på kvällen går inte att få.

DRINK KL: 22:30

Scandic Anglais Bar 101
Humlegårdsgatan 23, scandichotels.se

Tekniskt sett på Humlegårdsgatan, men ingången på hörnet vetter lika mycket mot Sturegatan. Till 101 går du för utsikten, och för att – i sommartid – njuta av kvällssolen och den lummiga Humlegården.

Close