Close

”Gästerna ska känna sig som kungar och drottningar”

Ciccio’s heter det senaste tillskottet på restaurangtäta Nybrogatan. Vi fick en pratstund med en av grundarna, Toto Li Donni.

I helgen öppnar den italienska restaurangen Ciccio’s på Nybrogatan 21. Bakom krogen står bland andra Marsel Ottobre och Toto Li Donni, som även driver Italiano och Papa’s.

Toto Li Donni förklarar att de velat skapa känslan av Little Italy på 30-talet.
– Vi har verkligen gått ”all in”, med allt. Tänk Gudfadern, och lite Goodfellas. Högt i tak, genuin inredning, och en bar där du vill sitta kvar länge.

Ge exempel på rätter ni kommer servera?
– Det blir många av de klassiska recept som utvandrande italienare tog med sig till USA. Från Veal parmigiana till Lobster fra diavolo. Det blir sällskapsmat – sharing and caring – eftersom vi vill att middagarna hos oss ska vara väldigt sociala.

Ciccio’s betyder knubbig pojke, är det någon särskild pojke ni syftar på?
– Haha, nej det är alla och ingen. Jag kallar mina barn ’ciccio’,  mina kompisar kallar mig ’ciccio’. Det är snällt. Som att säga ’gullen’, ungefär.

Varför gillar ni Nybrogatan så mycket?
– Marcel (Ottobre) och hans pappa öppnade Italiano här redan 1989. För tio år sedan öppnade vi Papa. Nybrogatan känns hemma. Och snart kommer det bli hela Stockholms finaste gata, med nyrenoverade saluhallen, med Björn Frantzéns nya krog, med Diplomats nya hotell – och med Ciccio’s.

Det är alltid mycket kvinnor på era krogar, vad beror det på?
– Haha, vi är italienare, vi är bra på att få tjejer att känna sig välkomna. Sen tror jag det spelar in att vi alltid har haft prisvärd mat. Hos oss ska man kunna äta jättegott utan att bli skinnad. Det gäller på Ciccio’s också.

Var i Italien lagar man godast mat?
– Personligen tycker jag Neapel. Där finns en sån enorm stolthet. Spaghetti vongole är kanske regionens mest kända rätt och vi har förstås också en vongole, med en lite egen touch.

Söndagsmiddag hemma, vad lagar du?
– Såhär på hösten gillar jag att göra risotto med karl johan-svamp och saffran. Barnen älskar det. Sen följer jag upp med med polpettone, köttfärslimpa, med rosmarin och rostad potatis. Avslutar med kaffe och grappa.

Du är en av Östermalms mest kända servicepersonligheter. Vad är bra service för dig?
– Svår fråga, men för mig är service viktigare än allt annat. Våra gäster ska känna sig som kungar och drottningar och jag försöker komma ihåg vad alla gillar för mat och vin, för att kunna ge dem en ännu bättre upplevelse nästa gång. Man förtjänar genuin värme när man går på restaurang.

 

 

 

 

 

 

Close