Close

Gastronomisk fredagslunch

Stjärnkocken Mathias Dahlgren lanserar fredagsluncher på sitt Seafood Gastro. ”Flera av mina bästa matupplevelser har varit just luncher.”

Från och med den 19 april är du välkommen till Seafood Gastro på Grand Hôtel – även på dagtid. Varje fredag mellan klockan 12 och 17 erbjuds avsmakningsmenyer bestående av 13 till 15 serveringar. Temat är havsnära smaker med spännande kombinationer.

– Vill vi servera allt som lever i symbios med vattnet. Från självklarheter som fisk och skaldjur, till alger, vattennära växter men även exempelvis sjöfågel och svamp, säger Mathias Dahlgren.

Det finns två versioner av menyn att välja mellan. Helhetsupplevelsen, som är en långlunch på ungefär 3,5 timmar, eller den något kortare menyn, med en sittningstid på cirka 2,5 timmar.

– Det är väldigt härligt att gå ut och äta mitt på dagen, flera av mina bästa matupplevelser har varit just luncher. Att nu få erbjuda Seafood Gastro som fredagslunch känns som ett efterlängtat inslag för den som vill ha en upptäcktsresa även i dagsljus, säger Mathias Dahlgren.

– För oss är det viktigt att hitta de bästa och mest hållbara råvarorna. Man ska kunna äta exklusiv mat utan att ha dåligt samvete. För att kunna erbjuda det har vi behövt lära oss mycket nytt. Ett roligt exempel är att det finns löjrom av högsta kvalitet i Mälaren, det är kanske inte så många som vet, säger Mathias Dahlgren.

Seafood Gastro ligger på Grand Hôtel, S. Blasieholmshamnen 6. Läs mer om menyerna och boka bord på mdghs.se.

Text: Johanna Jansson

Close