Close

Hon är entreprenören bakom BodyBuddy

Linn Thulin siktar på att expandera.

Vi är många som vallfärdat till Jungfrugatan för en lika god som hälsosam lunch från BodyBuddy. Numera finns ännu en restaurang på Smålandstorget och grundaren Linn Thulin planerar fler öppningar i framtiden. Vi frågade Linn om man får äta det beroendeframkallande bananbrödet till lunch, vilka rätter som är storsäljare och vart på Östermalm entreprenören själv helst lunchar?

Hej Linn! Vad är BodyBuddys grundkoncept?
– BodyBuddy fokuserar på näringstät mat som samtidigt är riktigt god. Det ena behöver inte utesluta det andra. Vi skulle aldrig servera något endast för att det är nyttigt, utan smaken är minst lika viktig. Som ett resultat av vårt näringsfokus så använder oss inte av mejeriprodukter, gluten eller vitt socker. Vi försöker så gott vi kan använda oss av ekologiska och/eller närproducerade råvaror och så arbetar vi aktivt med att minimera andra klimatavtryck såsom plast.
Vad gjorde du innan du startade BodyBuddy?
– Jag var affärsjurist och arbetade med bland annat korruptionsfrågor, mänskliga rättigheter och andra hållbarhetsfrågor.


Saknade du något som BodyBuddy i Stockholm?
– Ja, det var därför jag startade det, jag var så otroligt trött på Stockholms frukost- och lunchutbud. Det finns så många städer som ligger före oss och jag märkte att jag inte var ensam om att sakna ett ställe som BodyBuddy.
Ni har funnits på Jungfrugatan, i Yogayamas lokaler, ett tag. Men nu har ni precis öppnat även på Smålandstorget. Hur kom det sig att ni öppnade just där?
– Från dag ett har jag haft siktet på att öppna fler restauranger, så jag var aktiv i letandet efter ett kompletterande läge. Men just gällande Smålandstorget så var det så att vi blev tillfrågade om att öppna där. De advokatbyråer jag arbetat på tidigare ligger ett par meter därifrån och jag tycker att jag kan relatera till målgruppen.


Smålandstorget är ju ett helt nytt torg. Hur känns läget?
– Det känns spännande! Ett annat populärt koncept kommer inom kort öppna bredvid oss. Vi blir då fyra restauranger på ”torget” vilket gör att det blir lite av en matdestination.
Har du planer på fler restauranger?
– Absolut, vi söker just nu investerare för expansion. Vasastan och/eller Södermalm vore roligt.
I samband med att ni öppnade på Smålandstorget slog coronan till. Hur har det påverkat er?
– Det har naturligtvis påverkat oss en del, men samtidigt gav det oss en chans till en mjukstart och att kunna arbeta in såväl team som meny. Vi har absolut även sett en ökning av take away och delivery.

Processed with VSCO with nc preset


Hur ser målgruppen ut?
– Väldigt varierad! På Jungfrugatan har vi såklart mycket yogis men på Smålandstorget blir det mycket bankers.
Vilka är storsäljarna?
– Bananbröd, smoothie bowls och vår kycklingsallad.
Är tanken att man kan äta smoothie bowls till både frukost och lunch?
– Absolut! Särskilt nu när det börjar bli varmt ute, den serveras med mättande granola, nötsmör, banan och bär. Det och en havrelatte så är man hemma.
Erat banana bread är ju en dröm och som en hel lunch. Är den tänkt som en lunch?
– Nja, den är ju väldigt mättande men jag skulle nog lägga till en grön juice eller så. Den är också perfekt efter träning eftersom den är bakad på mandelmjöl och cashewnötter.
Vilka är dina 3 favoriter på menyn?
– Chicken Mango Avocado Bowl (ljummen sallad med svart ris) Saffron Curry (vegansk, varm och krämig. Cookie dough bites (vem älskar inte kaksmet…?) En till, bara. Förlåt! Men jag måste nämna vår ”Banoffé” gröt med banan, choklad, hallonsylt och kolasås gjort på mandel.
Vilka är dina 3 bästa lunchställen på Östermalm utöver BodyBuddy?
– Om jag hade en jobbfri lunch så skulle jag gå till Speceriet, Nybrogatan 38 eller Milles.

Close