Close

Hotel Diplomat öppnar mini-saluhall

I juni öppnar Butiken, en liten saluhall som ligger i direkt anslutning till Hotel Diplomat på Strandvägen.

I mitten av juni får Strandvägen ett välkommet nytillskott som döps till Butiken. En lyxig saluhall och vinbar i närodlad anda där man kan handla mat med ett glas vin i handen. Sortimentet är svenskt och ekologiskt – över disk erbjuds färsk fisk och skaldjur, kött, samt sallader på lösvikt.

De gröna råvarorna får särskilt stort utrymme i sortimentet och Butiken ska tillverka egna juicer och fruktsallader. För den som inte hinner laga middag kommer det att erbjudas färdiga rätter direkt från Hotel Diplomats kök och för hungriga flanörer på väg ut till Djurgården ska det finnas picknickkorgar att köpa med på vägen.

Interiören är signerad arkitekt Per Öberg och hotellets ägare Anna Cappelen. Karakteristiska detaljer för Diplomat, vitt carrara- och kolmårdsmarmor och mässing möter ek och smide.
– Det känns så roligt att kunna erbjuda detta mitt på Strandvägen inför sommaren. Butiken blir en levande mötesplats där våra gäster kan beställa frukost, lunch, middag och vin eller köpa med sig färdiga rätter hem, säger Cappelen.

Om inte vädret tillåter för picknick på Djurgården så går det att ta ett glas i vinbaren. På sikt finns det även planer att hålla vinprovningar. Baren styrs av sommelier Martin Ingeström. Åsa Linnman, som ligger bakom Dalarö Lanthandel, kommer att ansvara för Butiken.

Close