Close

Jim & Jacob tar över Eriks Bakficka

I 32 år har Eriks Bakficka drivits av familjen Lallerstedt, och de senaste åren av Anna Lallerstedt. Nu får krogen nya ägare i form av trion bakom Jim & Jacob och Copine.

Jacob Nermark Hjelm, Jonathan Mattsson, Jim Hammargren

Grattis! Den 18 juni ni tar över Eriks Bakficka. Hur känns det?
– Det känns jättekul! Poletten rullade ner nu i tisdags när vi gick ut med det officiellt och fick träffa personalen. Det känns såklart extra stort att ta över efter Anna och Erik.

Hur kom idén till? Blev ni kontaktade av Lallerstedt?
– Vi fick reda på att det var till salu av en slump. Men när vi fick veta det kontaktade vi Anna direkt. Vi förstod snabbt att det här är en stor möjlighet men vi kom sent in och flera andra var väldigt intresserade. Det var viktigt för familjen Lallerstedt att den som tar över gör det med omsorg och respekt för det som varit. Vi fick en bra relation med Anna och jag upplever att vi förstod varandra väl. Vi fick kämpa lite, men det gick bra tillslut och det är vi förstås glada över!

I 32 år har Eriks Bakficka drivits av familjen Lallerstedt. Hur ska ni driva det vidare? Blir konceptet liknande Jim & Jacob och Copine?
– Vi kommer inte att förändra för mycket i inredningen, utan snarare modernisera och restaurera. Konceptet kommer vara annorlunda än våra andra krogar men vi kommer ha vissa igenkänningsfaktorer i menyn. Det vi ska skapa är en Neo-Bistro, vilket innebär en modern parisisk bistro. Ambitiös, okomplicerad och råvarudriven matlagning men det ska vara lätt för gästen att förstå. Avslappnad och levande miljö. Generöst med drop-in platser, just för att skapa en tillgänglighet (du ska alltid få plats). Vi kommer även att ha en vinbar där du alltid kan komma förbi för ett glas efter jobbet, äta något litet eller en hel middag.

Ni har uttryckt följande Ledord: Förvalta med respekt och förnya med känsla. Berätta lite mer
– Vi vill behålla känslan av de 32 år som varit, men vi ska väcka liv i lokalen utan att förändra allt för mycket.

Det blir ett kul restaurangkvarter med Coco&Carmen, Fiore, Cassi, Strandvägen 56. Vad kommer ni att tillföra?
– Vi vill att restaurangen ska bli ett vardagsrum för alla som bor i området men vill tillföra något som saknas i Stockholm, en enligt vår mening parisisk bistro med känsla av det gamla utan att det känns daterat. Opretentiöst, mycket hjärta och kvalitet.

Det finns en hel del stammisar. Hur ska ni ta hand om dem?
– Stammisar är otroligt viktiga. Vi hoppas på att de stammisar som besökt Eriks genom åren även kommer fortsätta vara det hos oss. Som stammis ska du känna att du kan slinka in när som helst och som jag skrev tidigare, känna att krogen är ditt andra vardagsrum!

När planerar ni för öppning?
– Vi planerar att öppna i oktober.

Ni har sedan tidigare Jim & Jacob, Copine och i sommar tar ni över Båtshaket på Ålö. Och så nu även Eriks Bakficka. Det är ju ett litet krogimperium!
– Det känns rätt overkligt! Allt har gått så fort nu under våren och det har nog inte landat riktigt än. Men det är väldigt viktigt för oss är att alla projekt vi ger oss in i ska vi göra med stort hjärta. Vi skjuter fram öppningen till oktober just för att ha gott om tid att bygga struktur innan vi öppnar. Vi öppnade ett hål i väggen för 6 år sedan med fokus på kvalitet och hjärtlighet, det ska vi fortsätta med! 

Close