Close

Johan Jureskog startar hamburgerkedja

I vår öppnar Johan och Ludvig Jureskog sin första hamburgerrestaurang på Jakobsbergsgatan. Bröderna har inspirerats av amerikanska Shake Shack och lovar att hålla samma höga nivå.

Johan Jureskog

Johan Jureskog ligger bakom Stockholmskrogarna AG och Rolfs kök, men blev en hamburgarnas ambassadör med hela svenska folket när han ledde programmet ”Världens bästa burgare” i TV3 och lanserade en serie kampanjburgare på McDonald’s. Men hans kärleksrelation till burgare sträcker sig mycket längre tillbaka i tiden än så.

Under en road trip i USA, fylld med burgare i alla dess former, fann han sanningen bakom den ultimata kompositionen. Det handlar om rätt styckningsdetaljer, dubbel malning av köttet och väl kylda köttpuckar som tillagas på hög värme i stekpanna. Absolut inte på en grill, eftersom köttjuicerna då går till spillo.

Jureskog har inspirerats av Shake Shack

Nu ska Jureskog öppna en egen hamburgerkedja, Jureskogs, tillsammans med sin bror Ludvig. Målet är att ha 60 svenska restauranger inom tio år och i vår öppnar den första på Jakobsbergsgatan, alldeles intill Mood-gallerian. Den främsta inspirationskällan är amerikanska Shake Schack.
– Burgare är något som alla gillar. Det är lätt och billigt att äta, och det är så himla gott. Därför finns det alltid plats för fler ställen och vi hoppas att gästerna kommer gilla det vi gör. För mig är det viktigt att vi kan ta ansvar för hela vår produkt, säger Jureskog.

Jureskogs uttalat ekologiska inriktning är också en del av ansvarstagandet.
– Bland annat ska våra burgare göras på färs från mjölkkossor och vi ska ha ett ekobröd som bakas av bageriet Bakery & Spice.

Close