Close

Lovande italienare till Kommendörsgatan

Isabella Morrone är ett känt ansikte för tv-tittarna, inte minst efter att ha tävlat i programmet Kockarnas Kamp. Men hon har också en gedigen kockbakgrund efter att jobbat i köken på bland annat Fredsgatan 12 och Operakällaren – samt trestjärniga El Racó de Can Fabes i Barcelona och tvåstjärniga Carré des Feuillants i Paris.

Nu öppnar hon äntligen sin första egna restaurang, och målsättningen är inte direkt blygsam: att bli Nordens bästa italienska restaurang.

Isabella Morenos italienska restaurang har ännu inte fått något namn, däremot är adressen klar. I slutet av april slår man upp portarna på Kommendörsgatan 23, i en lokal som tidigare huserat Restaurang Grossmanns.

Isabellas familj har rötterna i norditalienska Parma, men till den nya, ännu namnlösa restaurangen hämtas inspirationen från de bästa rätterna i samtliga italienska regioner.
– Jag arbetar med menyn nu, och det är en utmaning att välja bland så mycket fantastisk mattradition! Givetvis kommer utbudet att varieras efter säsong, men på den första menyn blir det bland annat en spaghetti med griskind, vällagrad pecorino och pachinotomater. Jag gör gärna om klassiska italienska rätter på mitt sätt – med respekt för grundreceptet, säger hon till White Guide.

Close