Close

Nya smaker på Restaurang Humlan

Jiray Seropian, bakom kontot Kebabspotting, tar över Humlegårdens egen oas i sommar.

Pop up-restaurangen i Humlegården öppnar upp igen för säsongen. Nu är det matkreatören Jiray Seropian, som tillsammans med Stureplansgruppen står bakom konceptet och sätter sin prägel på restaurangen.

– Vi är i slutstadiet av bygget, alla de praktiska och fysiska bitarna. Det kommer bli en fin pergola med öppningsbart tak och mycket blommor. Personligen lägger jag nu mest tid i köket.

Hur ser menyn ut?

– Man kan förvänta sig att få äta lite av de rätter som jag har labbat fram och influerats av från resor runtom i världen. Mestadels mellanrätter att äta med bestick eller pinnar. Jag hämtar mycket inspiration från det asiatiska, mexikanska och givetvis mellanöstern.

På sociala medier är Jiray Seropian mest känd som ”Kebabspotting”. Resan började i att recensera lokala kebabställen och restauranger, till att resa runt för att hitta den bästa gatumaten. I dagsläget driver han tre egna populära restauranger, Meat On A Stick, i Stockholm.

Kommer man känna igen MOAS i Humlan?

– Inte med kebab. Här kommer jag ta ut svängarna ännu mer och bredare, från skaldjur till rykande spett. Men det kommer absolut finnas rätter som påminner om smakerna. Och inte minst i namnet och i loggan.

Vad blir nya namnet?

– Tänk dig MOAS utan M…

Öppning, som är satt till slutet av maj, närmar sig.

– På mina restauranger är det ett hantverk där vi gör allt från grunden. Den största utmaningen är att få till allt i det väldigt lilla köket. 

Utöver restaurang kommer den stora baren vara öppen med fokus på drinkar, bra vinlista – och ha öppet till sent.

– Jag har bott på Östermalm i 9 år, och tycker det finns många ställen som kör lite samma saker. Så det ska bli kul att ge matintresserade en ny plats att hänga på i sommar.

Restaurang Humlan öppnar sista veckan i maj, Humlegårdsgatan 24.

Text: Johanna Jansson
Foto: Stureplansgruppen

Close