Close

Monstruöst gott

Populära koreanska konceptet Monster Chicken har kommit till Östermalm.

För att göra det enkelt för sig skulle man kunna beskriva Monster Chicken som ett koreanskt KFC. Rätterna består av olika pankofriterade styckningsdelar, serverade ihop med tillbehör som exempelvis vitkålssallad, kimchi och chilidressing. 

Den första restaurangen på Ringvägen blev snabbt en succé. Nyligen öppnade man sin andra på Birger Jarlsgatan 34. Dessutom har gänget bakom Phils Burger klivit in som delägare.

Peder Skaj, en av grundarna till Phils Burger förklarar:
– Vi träffades när de ville köpa en av våra restauranger och klickade direkt. De är duktiga och ambitiösa entreprenörer, det koreanska köket är ett av världens främsta och vi tror stenhårt på att koreansk friterad kyckling är en glödhet mattrend.

Vilken är din personliga favorit på menyn?
– Seoul Chili, en rätt där det heta möter det söta. Sedan måste man testa soju, Koreas nationaldryck, deras version av vodka, som serveras i små snapsglas.

Pankofriterad kyckling är ju väldigt gott, men hur nyttigt är det egentligen?
– Nyttigt och nyttigt … om man verkligen vill äta nyttigt får man gå till Phils och äta våra goda sallader i stället, haha.

Planerar ni att göra fler liknande förvärv?
– Just nu fokuserar vi till hundra procent på Phils och Monster och så får vi se vad framtiden kommer att utvisa. Vi tror dock att vi har mycket att bidra med till unga duktiga entreprenörer med all erfarenhet vi samlat ihop genom åren. 

Text: Hugo Rehnberg

Close