Close

Möt Chez Jolies lillasyster – La Petite Soeur

Chez Jolie firar ett år med att presentera en lillasyster i form av en vinbar. Den 9 november öppnar Mikael Einarsson dörrarna till La Petite Soeur på Nybrogatan 5.

Det franska La Petite Soeur (lillasyster) beskriver den nya vinbaren som blir ett komplement till Chez Jolie. La Petite Soeur är nämligen på ytan tjusig och charmerande, men också den lite stökigare lillasystern.
– Atmosfären är inbjudande både till att stanna på ett glas när kvällen ska ta fart likväl som det kan spilla över för en helkväll, då det är alldeles för bra och trevligt. Menyn består av snacks, assietter och någon större rätt – perfekt för en lättare middag eller för något att dela, berättar Mikael Einarsson som ligger bakom Chez Jolie och den nya vinbaren.

I den gamla klockaffären vägg i vägg med systerkrogen Chez Jolie, närmare bestämt i det gastronomiska området på Nybrogatan, kommer den nya vinbaren att öppna med plats för cirka 60 stående och sittande gäster.
Vinlistan erbjuder högkvalitativa viner och beskrivs som en öppen bok utan begränsningar. På glas serveras ett trettiotal viner – röda, vita och mousserande.

Som en kontrast till Chez Jolies ljusa och mjukt insvepande tyger löper en mörkare färgpalett genom Le Petite Soeur. Det tegellagda golvet leder in i lokalen till baren som är täckt i brons. Taket är utsmyckat med den historiska tekniken Stucco lustro och leker med nutida inredningsdetaljer i läder.

Close