Close

NK får ny saluhall – kända matentreprenörer bakom disken

Goda nyheter för alla matentusiaster – i vinter öppnar NK:s nya saluhall. Bakom satsningen står några av Sveriges främsta matentreprenörer och visionen är att skapa en kulinarisk mötesplats i världsklass. 

NK genomgår stora förändringar och har sakta men säkert påbörjat förnyelsearbetet som ska stärka positionen som ett lyxvaruhus i världsklass. Planerna innefattar en ombyggnation av saluhallen som ska uppdateras och utvecklas med matentrepenörer som tillhör toppskiktet. Bakom köttdisken står Johan Jureskog och Klas Ljungquist från AG, fiskdisken bemannas av bröderna bakom Melanders, ostdisken av Vincent och Anna Lefèvre från populära Androuet och Johannes Cullberg från Paradiset står för baslivsmedel, frukt och grönt. NK Bröd och Choklad kommer att drivas av Johan Sörberg, en av landets mest framstående bagare och konditorer.

— Vi är otroligt glada över att vi kunnat locka dessa duktiga matentreprenörer till vår nya saluhall, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet. 

Saluhallen kommer i första hand vara en plats där kunder ska kunna plocka ihop råvaror och delikatesser till kvällens middag men mindre serveringar kommer göra det möjligt att slå sig ner för en matbit. 

— Det är en spännande utvecklingsresa som NK startar och vi ser fram emot att möta våra gamla och nya kunder på denna anrika men ändå moderna mötesplats, säger Anna Lefèvre, delägare i Androuet. Den nya saluhallen beräknas öppna vintern 2018.

Close