Close

Ny ramenstjärna på Kommendörsgatan

Vi fick en pratstund med Yang Sun på den nya japanska ramenrestaurangen Ichiro på Kommendörsgatan.

Hur kom idén till Ichiro?
– Jag hade länge jobbat med konceptutveckling för stora aktörer i Sverige, och kände att det var dags att skapa något eget. Jag ville skapa Sveriges bästa ramenrestaurang –  ett koncept där Tokyos gator – ”streetstyle” –  möter det moderna Östermalm. Resultatet är mat på noggrant valda råvaror enligt japanska traditioner, i en trendig inredning.

Vilka ligger bakom restaurangen?
– Det är jag och min vän, stjärnfrisören Antonio Axu. Jag med min expertis inom mat och Antonios med sin skicklighet om design och varumärkesplacering.

Vad kan vi vänta oss av maten/upplevelsen?
– Det är ”fine dining”-nivå på maten. Dagsfärska råvaror varje dag. Hellre att det tar slut än att vi har på lager. Maten bygger på klassiskt japanskt tänk med en modern svensk tvist.

Hur ser menyn ut?
– Menyn är enkel, 2 ramen (kyckling/entrecote) och 4 bowls (lax, räkor, entrecote eller kyckling). Man får även veta hur många kalorier och protein varje måltid innehåller. Det står i  menyn.

Vad får man absolut inte missa att beställa?
– Missa inte Tantan Ramen spicy eller Shirashibowl (lax).

Hur ser öppettiderna ut?
– Öppettiderna är måndag-fredag  11-20. Lördagar 11-15.00.

Vad är hemligheten bakom en riktigt bra ramen?
– Hemligheten bakom ramen är en riktig bra buljong som tyvärr väldigt få bemästrar. Och även handgjorda japanska nudlar som innehåller mycket protein.

Du har tidigare arbetat på Yasuragi och Nobu i London, vad tar du med dig?
–  Att ge fine dining-smakupplevelse till en streetfood-restaurang – och mat som är både prisvärd och hälsosam. Det är sällsynt.

Close