Close

Nya Arnold’s vill göra krogbesöket till en show


I Laroys gamla lokaler, i Daneliuska huset, öppnar Stureplansgruppen sin senaste krogsatsning, Arnold’s, en kärleksfull mix av USA och Frankrike.

Under många år hyste lokalen på Biblioteksgatan 21 nattklubben Laroy, möjligen bratkulturens själva epicenter. I början av 00-talet stod nattklubbslegenden Kristoffer Ahlbom utanför och vinkade in en solbränd publik och inne i nattklubben skapades nutidsbegrepp som mäklarbrickor och kotlettfrillor.

Men det var då. Nu öppnar där istället restaurangen Arnold’s, med rötterna i Hollywoods glansdagar. Ambitionen är att matcha Stureplans kanske mest ikoniska byggnad.
– När vi skapade Arnold’s hade vi mycket powerluncher i Beverly Hills och Skönheten & Odjuret i huvudet. Det är vår version av svunna tider, när det var lite mer show att gå på krogen, säger John Hällsson, ansvarig för Stureplansgruppens restauranger.

Arnold’s kök leds av David Knabäck och Fanny Rönnblom och på menyn finns signaturrätter som grilled sea bass och papaya salad, tillsammans med pampiga desserter som tillreds vid bordet.

Matsalen har 36 sittplatser och utöver restaurangdelen finns även en ambitiös bar med fokus på cocktails och bra viner på glas, där man kan droppa förbi utan att äta.

Close