Close

Nyårsafton 2019 enligt Stockholms punkigaste krögare

Erik Gustafsson och Joakim Almqvist är succéduon bakom Punk Royale och Coco & Carmen.

Inga nyårsplaner ännu? Vi ringde upp Erik Gustafsson på Coco & Carmen för inspiration och tips om hur man firar in det nya året på Östermalm på allra bästa sätt. Dessutom är vi såklart nyfikna på vad gänget bakom Punk Royale och Coco & Carmen planerar för 2020.

Vad händer på Coco & Carmen på nyårsafton?
– Vi kommer att ha en ännu lyxigare meny än vanligt om 11 serveringar fullsmetad med bland annat caviar, tryffel och skaldjur och ett digert dryckespaket med bland annat champagne och viner av lite äldre årgångar.

Ni har ju fått ett oerhört varmt mottagande på Östermalm. Men vad kan vi vänta oss för nyheter på Coco & Carmens meny under 2020?
– Vi är oerhört ödmjuka inför alla fantastiska recensioner vi fått och ser dem som en sporre att fortsätta skapa Sveriges bästa restaurangupplevelse. Ambitionen är alltid hög i våra kök och vi kommer att höja nivån ytterligare, samtidigt som vissa klassiker såsom tryffeltoast med foie gras, caviar & vodka och coffee and doughnut kommer att vara kvar. Våra luncher byts varje dag och à la carte-rätterna roterar undantaget några klassiker såsom dillkött och Sveriges bästa schnitzel.

Vad är ditt eget bästa nyårsminne?
– Att få ringa i nyårsklockorna hemma på gården har alltid varit mitt bästa nyårsminne.

Vad bör man ha i glaset vid 12-slaget?
– Ett glas Belle Epoque är såklart det klassiska på Coco & Carmen, men sällskapet är desto viktigare.

Vad har man på tallriken på nyårsafton om du får bestämma?
– Det man gillar mest, men som samtidigt inte kräver för mycket tid i köket just på kvällen, till exempel skaldjur eller varför inte komma förbi någon av våra krogar – det viktigaste är att få kvalitetstid med sina nära och kära.

Ni haft ju haft öppet på Östermalm ett tag nu, hur är Östermalmsborna som gäster?
– Fantastiska! Vi är vana vid att ha många Östermalmsbor på Punk Royale och nu finns vi mitt i hjärtat av vår egen stadsdel. Det är en ynnest att både ha fått ”ärva” stammisar från restaurangens långa historik och själva förvärva nya som har hittat till oss tidigt och direkt blivit fast. Vi känner verkligen att både nya och mer rutinerade Coco & Carmen-gäster har tagit oss till sina hjärtan, och ryktet säger att Östermalmsborna äntligen har fått den internationella kvarterskrog de förtjänar.

Vad ser du mest fram emot under 2020?
– Att äntligen ha fått klart med alla tillstånd så att vi kan byta ut hela ventilationen i både matsal och kök, att totalt bygga om köket och att förstärka teamet med några otroligt starka namn. Allt för att kunna bjuda på en ännu bättre upplevelse för våra gäster

Close