Close

Nyöppnade Nyko Kitchen satsar på hits

Café Mocco på Nybrogatan – modebloggarnas förstaval – har gått i graven och gjort plats för Nyko Kitchen. Bakom restaurangen står Mocco-ägaren Panos Zois samt Pierre Åström.

Var det vemodigt att stänga ned Mocco efter så många år?
– Både ja och nej. Jag ville satsa på något nytt och fräscht. Kaféer känns lite ur tiden, Panos Zois.

På vilket sätt?
– Folk fikar inte längre. För tio år sedan fikade alla hela tiden. Det har skett en ganska stor förändring i den kulturen. Istället för en kaffe möts man på ett glas vin istället. Folk dricker mer helt enkelt. Jag menar, kan du på rak arm nämnda ett enda renodlat kafé här på Östermalm?

Kanske inte. Hur kommer det sig?
– Delvis för att vi är mer medvetna om vad vi stoppar i oss. Förr kunde vi sälja 80 bullar om dagen. Nu bakar vi hälften så många. Folk är inte lika sugna på socker och snabba kalorier. De vill ha nyttiga tillbehör, och de är inte lika goda. Då blir det rätt tråkigt att dricka kaffe. Ett glas vin är roligare.

Var ska alla modebloggare ta vägen nu när Mocco är stängt?
– De får fortsätta att komma hit.

Vad finns på er meny?
– Allt. Verkligen allt. Konceptet är att ta de rätter som restauranger säljer bäst av och sätta dem på menyn. Vi har Hawaiian poké, glutenfri pizza, pasta, säger Pierre Åström.

Ändrar ni menyn efter trender?
– Nej, efter hits.
Nyko Kitchen
Nybrogatan 61, @nykokitchen

Close