Close

Östermalm och Norrmalm delade på Michelinstjärnorna

När Guide Michelin delade ut stjärnor till Stockholms bästa krogar, hamnade stjärnorna i två stadsdelar.

Inne hos Björn Frantzén på Klara Norra kyrkogata

På Guide Michelins ceremoni i Köpenhamn blev nyöppnade Frantzén första svenska restaurang att tilldelas tre stjärnor, vilket innebär ”värd en egen resa”. Sammanlagt är det drygt 100 restauranger i världen som har tre stjärnor.

Duva med shiso och plommonsky på Aloë

Aloë i Älvsjö och Agrikutur i Vasastan fick sina första stjärnor, och Daniel Berlin i Skånes Tranås fick sin andra. Innerstadskampen om restaurangbibelns stjärnor blev en jämn match mellan Östermalm/Djurgården och Norrmalm/Vasastan.

Anton Bjuhr och Jacob Holmström står bakom enstjärniga Gastrologik på Riddargatan

På Östermalm återfinns hela fem restauranger med en stjärna; Volt, Ekstedt, Gastrologik, Esperanto och Imouto. Inte nog med det, Djurgårdens Oaxen Krog stoltserar sedan 2015 med två stjärnor, vilket ger stadsdelen sex stjärnrestauranger och en total på sju stjärnor.

Kammussla med smör, soja och yuzu på Sushi Sho

Norrmalm och Vasastan är inte sämre. Sushi Sho, Operakällaren, Mathias Dahlgren–Matbaren och Agrikultur har samtliga en stjärna. Frantzén har tre, vilket ger stadsdelen fem stjärnrestauranger och sju stjärnor totalt.

Sayan Isaksson har två stjärnor (Imouto och Esperanto) och en Bib Gourmand (Shibumi) i Guide Michelin

Fyra nya Bib Gourmand (god mat till bra pris) delades ut, varav tre i Stockholm. Kagges i Gamla Stan, Shibumi på Östermalm och Bar Agrikultur på Södermalm är nu med i guiden.

Close