Close

Östermalms bästa food trucks

I helgen avgjordes tävlingen Sthlm Street Food. Sveriges allra bästa food truck besöker tyvärr sällan Östermalm men vi har hittat fem ypperliga alternativ som gör det.

31 deltagare rullade i lördags in i Kungsträdgården för att tävla i food truck-SM. I samband med Stockholmsmässans Sthlm Street Food skulle landets bästa rullande restaurang koras.

Vann gjorde den vegetariska trucken Indian Street Food. Grundaren Dheeraj Singh har med sina kreativa rätter, inspirerad av gatumaten i södra Indien, tagit Stockholm med storm. Två restauranger är redan öppnade och trucken rör sig över Stockholm måndag till fredag. Dagens parkering går att hitta på hittatrucken.se

Då Indian Street Food tyvärr sällan parkerar på Östermalm har vi här listat fem andra trucks som alla levererar spännande lunchalternativ på Östermalms gator.

1. Ellis Falafel
Rediga portioner rykande färsk falafel med grillad aubergine och andra goda tillbehör i pita. Näringsrik, mättande lunch.
Birger Jarlsgatan 64

2. Kantarellkungen
Kantarelltoast deluxe och burgare av olika slag. GI-boxen med svamp, pulled pork och västerbottenost är perfekt efter lunchpasset på gymmet.
Birger Jarlsgatan 64, kantarellkungen.se

3. Papa Chubby
Minipizzor, chokladkebab med grädde och nutella och crêpe, här finns det gott om gott. Eller sallad, men ärligt talat, hit går du inte för att vara nyttig.
Valhallavägen 117, papachubby.se

4. Pizza Popolo
Vedugnsbakade pizzor på prima ingredienser. Toscana, med mozzarella, salsiccia och pesto på soltorkade tomater, är en favorit.
Birger Jarlsgatan 66, pizzapopolo.se

5. Swat Street Food
Namnet kommer från tiden då trucken tjänstgjorde i New York. Maten är således USA-inspirerad. Tänk sliders, brisket och crabcakes.
Birger Jarlsgatan 64, swatstreetfood.se

Close