Close

Östermalmsprofiler lanserar gin

House of Dagg är ett unikt samarbete mellan kökschefen Karl Ljung, entreprenören och PR-kvinnan Lili Assefa och Per Schlingmann, författare och rådgivare.

Smoky är en hyllning till alla människor som håller haven och våra kustsamhällen vid liv, som ser till att vi får njuta av havet och dess frukter.

Basen är en gin som varsamt utvecklats i Snälleröd, ett hundraårigt destilleri i Skåne. Utöver enbär har den givits smak av korianderfrön, citrusfrukter och granskott. Därefter låter vi havet och kusten ta vid. Ostronskal destilleras och dess mineraler bidrar med smak av havet. Vi låter också örter som växer längs kusten ge smak. Slutligen har vi röken och tjäran som vi plockat upp från våra fiskesamhällen. Kort och gott är Smoky en rökig gin med ostronskalsmineraler och botaniska inslag från våra kuster. Vill du förgylla smakupplevelsen, addera en skiva grillad citron. Det är Smokys signatur.

SMAKNOTER
DOFT / NÄSA Smoky har en distinkt doft av tjära med en rund enbärs karaktär, färska röda grapefruktnoter, mild ostrondoft och en örtig komplexitet.

SMAK / MUN
Mjukt intryck, en rökig spark inom ögonblick. Blir torrare på enbär, med lite hav begravt under tjära. Citrus- och växtbaserade hintar kompletterar.

AVSLUT
Klassisk smakutveckling, mjuk och balanserad med en långvarig känsla.

Smoky produceras i ett exklusivt samarbete mellan det nordiska sprithuset Arcus och House of Dagg.

Lili Assefa, Per Schlingmann, Karl Ljung
Close