Close

Ostron, kebab och livejazz på Dramaten

Musik, cocktails och mellanrätter. Inne på Dramatens före detta biljettkontor öppnar nu Dramatenbaren – en ny bar och bistro med liveframträdanden. Varje fredag och lördag kommer baren gästas av artister.

Senast var det krogkonceptet Neondämon som huserade i lokalen med utsikt över Nybroplan. Dramaten öppnade restaurangen 1908, men Ingmar Bergman stängde den under sin tid som chef på teatern. På senare år har det fungerat som biljettkontor, men nu är det dags att bjuda in allmänheten igen. Som underhållning kommer det bokas jazzband, teaterakter och musikstudenter. Instrument kommer finnas på plats och ge möjligheten för besökande artister att spela spontant om känslan infinner sig.

Scenansvarig Sandra Rosa Bergman och restaurangchef Jeanette Simon

Historiska detaljer har bevarats i lokalen. Den gamla biljettkassan är nu bardisk. Möbler från Dramatens rekvisitaförråd skapar en stil som blandar jugend och fransk bistro. Jeanette Simon, nyrekryterad från Grand Hôtel, är restaurangchef på Dramatenbaren.
– Vi ska bli en mötesplats som kompletterar dagens utbud i närområdet. En oas där musik möter scenkonst, konstnärer träffar jazzälskare och förbigående gäster kan ta en bit mat eller en cocktail. Programmet, liksom maten, kommer att variera och överraska, berättar Jeanette.

Håkan Thörnström

I jul- och nyårstider är det svårt att inte tänka på Dramatenbaren som det perfekta dejtalternativet. Med sitt läge, utsikt över ett julpyntat Nybroplan, unika inredning och historiska stämning blir det till att hoppas på en meny värdig lokalen.
– Håkan Thörnström, Michelin-belönad för Thörnströms Kök i Göteborg, har tillsammans med Oscar Fernandez Selg, tidigare på Balzac, skapat menyn. Den kommer förnyas inför varje säsong. Till öppningen innehåller den allt från ostron till kebab, säger Jeanette.

Dramatenbaren smygöppnar fredag 15 december kl. 16.00

Close