Close

På menyn – 9 frågor till Anna Broms

Det som började med catering hemma i villan i Bromma är idag en av Östermalms mest älskade matdestinationer. Anna Bauer Broms driver Broms på Karlavägen och laddar just nu upp för julbordet med brännvin och sill.

Vad får man inte missa på Broms meny just nu?
– Just nu är det Delikatessens urval som man inte får missa där man kan beställa vår fantastiska nyårsmeny att ta med sig hem.

Berätta om ditt starkaste matminne!
– Mina starkaste matminnen är hemifrån runt bordet med min familj. Vi pratade alltid om mat och smaker vi upplevt eller som vi ville upptäcka.

Vad har du själv för minnen av barndomens restaurangbesök?
– När jag var liten så fanns det inte så många val av restauranger som idag. Det var riktigt lyxigt att gå på restaurang. Det fanns en restaurang runt hörnet som hette Osteria il Pozzo som var superspännande. Jag stod bakom glaset och kikade på när de gjorde pizza. Vi gick även till Cassi där ägaren Yves pratade franska med oss barn så vi blev högröda i ansiktet.

Vad bjuder du helst på när du har vänner över på middag?
– Något som jag kan göra från den vedeldade ugnen, det går att leka hur mycket som helst och det gör jag. Till exempel bakas hel rotselleri eller jordärtskocka i glöden men även pizza framåt småtimmarna.

Vad vill du absolut inte vara utan på julbordet?
– Sillar, jag tycker att det är det bäst på hela julen.

Har du någon egen paradrätt som du ställer på julbordet?
– Jag gillar alla de klassiska delarna av julbordet som serveras med en god mumma och ett egenkryddat brännvin som var min pappas favorit.

Förutom på Broms – var tar du helst ett glas/äter middag på Östermalm?
– Babette är min absoluta favorit

Vad är hemligheten bakom en perfekt saffransbulle?
– Jag gillar lite mandelmassa i mina, inte så traditionellt men väldigt gott.

Vad saknas på Östermalm just nu?
– Fler restauranger när pandemin försvinner så att Östermalm blir en destination.

Close