Close

På menyn: 9 frågor till Tea Malmegård

Tea Malmegård kränger delikata sötpotatisblinier på sitt DoMa, och minns sin mammas carbonara med sprutgrädde. Tea är född och uppvuxen på Östermalm och lika väl som hon uppskattade barndomens banana split på Pizza Hut älskar hon en lunch på Hantverket idag.

Vad får man absolut inte missa på DoMas meny just nu?
– Förutom att vi nu öppnar med flera sittplatser så kommer vi även att ha nya drinkar, viner och rätter på menyn. Lunchen känns superhärlig nu med så den blir svår … Jag är ju sockerberoende och den nya tarte tatinen är himla god så den får en extra rekommendation.

Berätta om ditt starkaste matminne!
– Jag har många och de dyker ständigt upp nya. Mammas “carbonara” med sprutvispgrädde, klippt skinka och överkokt pasta är ett av de starkaste även om det inte är förknippat med så mycket njutning!

Du har sagt att du vill att DoMa ska vara minnesvärt även för
barnen, vad har du själv för minnen av barndomens restaurangbesök?

– Vinflaskorna i taket på Östergök, banana split på gamla Pizza Hut på Norrlandsgatan och den legendariska gamla McDonalds-lokalen på Kungsgatan är några tydliga minnen. För oss är det viktigt att alla ska känna sig hemma här, även de små.

Vad bjuder du helst på just nu om du har vänner över på
middag
?
– Eftersom vi bor i samma hus som DoMa så blir det oftast resultatet av ett litet inbrott i kylen på jobbet som hamnar på tallriken … Men det har inte varit supermånga sådana sammankomster det här året tyvärr.

DoMas klassiska sötpotatisblinier.

Om man aldrig besökt DoMa förut – vad ska man beställa?
– Tryffeltoasten och våra sötpotatisblinier med ekologisk Oscietrakaviar har blivit lite av klassiker.

Vilken tårta vill du ha på din födelsedag?
– Glasstårta med varm kolasås, den vi har på menyn.

Förutom DoMa – var tar du helst ett glas/äter middag på Östermalm?
– Jag älskar en middag på Hantverket, att ta ett glas på Copine, eller hinna med en frukost på Nybrogatan 38 eller att ta en korv på Brunos Korvbar. Jag är född och uppvuxen här så jag älskar att kvarteren fyllts med så mycket vitalitet de senaste 10 åren.

Vad är hemligheten bakom en perfekt saffransbulle?
– Tålamod och ett bra recept utan Kesella.

Vad saknas mat- och dryckesmässigt på Östermalm just nu?
– Jag tycker det finns få ställen som man kan ta ett glas på EFTER middagen här i närheten. Längtar efter Bobonnes bar, nya Astoria och vårt egna projekt som blir klart någon gång nästa år …

Close