Close

På menyn … Adam Dahlberg

Kockduon Adam/Albin – det vill säga Adam Dahlberg och Albin Wessman – har seglat upp som en av stans mest spännande krögarpar på senare år. Numera bollar duon ett mindre matimperium: Adam/Albin på Rådmansgatan, Raamen i Skanstulls Teatern och Misshumasshu i Birger Jarlspassagen. Vi fick en pratstund med Adam som drömmer om maten i San Sebastián – men mest av allt längtar efter en redig brakfest!

Adam! Vad får man absolut inte missa på era menyer just nu?
– En ny rätt på Misshumasshu- asiatiska pannkakor med kimchi, syrat ris och sotad skivad biff. Åt den häromdagen med en kall öl och en liten sake på sidan. Otroligt gott om jag får säga det själv!

Berätta om ditt starkaste dryckes- eller matminne!
– Jag kommer aldrig glömma när jag drack en liter häxblandning hemma hos John Palo när jag gick i sjuan. Det slutade sådär.

Vad minns du av barndomens restaurangbesök?
– Vi gick mest på enkla pizzerior eller kinesiska restauranger och jag tyckte alltid att det var lyxigt att få god nylagad mat och få den serverad till bordet.

Vad bjuder du helst på när du har vänner över på middag?
– Det beror självklart på årstiden och tillfället, men jag älskar att kunna använda grönsaker och örter från min egen trädgård.

Vad längtar du efter just nu?
– Jag längtar efter att få dra ihop en brakfest med goda vänner och familj och skratta tillsammans långt in på småtimmarna.

Ge oss 3 mattips utomlands – så att vi kan drömma oss bort en stund!
– Jag själv drömmer just nu om några dagar i San Sebastián – Ganbara, Asador Etxebarri, Elkano är några av mina favoritrestauranger där. Det är god mat på riktigt!

Vad är hemligheten bakom ett perfekt restaurangbesök?
– Att överträffa gästernas redan höga förväntningar.

Vad saknas på Östermalm just nu?
– Kvällsöppna restauranger!

Close