Close

På menyn: Sturehofs Ola Stålnacke

Ola Stålnacke, eller @sturehofskocken som många känner honom, är köksmästare på Sturehof och vet ett och annat om hur ett kök ska användas. Just nu drömmer han om Biarritz, minns doften av vitlöksgratinerade sniglar och slår ett slag för strömmingen.

Ola, vad får man inte missa på Sturehofs meny just nu?
– Piggvar för två som trancheras i matsalen av din servitör. Samt alla grönsaker som börjar komma från vår köksträdgård nu.
Berätta om ditt starkaste matminne!
– Jag var i Alperna med familjen när jag var 14 år, vi reste inte utomlands speciellt ofta. Vi gick på en restaurang där och jag minns fortfarande doften av vitlöksgratinerade sniglar, träkolsgrillat kött och folk som satt och åt ostfondue. Det var en helt annan värld än kalopsen jag åt hemma.
Vad bjuder du helst på?
– Hemvevad pasta.
Vad längtar du efter just nu?
– Att åka till Biarritz i sommar med min flickvän (om man får åka)!
Ge oss dina bästa mattips utomlands!
– Hoppa över tipsen i Trip Advisor och sök genuina matupplevelser där folk som bor på platsen du besöker äter.
Vad krävs av en perfekt restaurangupplevelse?
– För ett perfekt besök krävs trevligt sällskap, gott vin och nylagad mat.
Vad har du alltid i kylskåpet?
– Ett kallt vitt vin.
Vilken är den mest underskattade råvaran?
– Strömming.
Hur fixar man vardagsmiddagen?
– Jag lagar inte så mycket vardagsmat men oliver, goda ostar och lite chark blir ofta bra.

Close