Close

Parisiskt gästspel på Volt

Atsushi Tanaka driver succékrogen A.T i Paris. Måndagen den 22 januari beger han sig till Volt på Kommendörsgatan för ett efterlängtat gästspel. Volts delägare Fredrik Johnsson berättar om en av vinterns mest spännande gastronomiska kvällar på Östermalm.

Fredrik Johnsson

Hur kom ni i kontakt med Atsushi Tanaka?
–Det var faktiskt han som kontaktade oss. Atsushi var i Sverige för ett par år sedan. Då i köket hos både Oaxen och gamla Frantzén. Han passade på att äta hos oss innan han åkte tillbaka till Paris. Det måste ha fallit honom i smaken. När vi nyligen fick kontakt via sociala medier så frågade han om gästspel. Det kändes självklart för vår del.

Atsushi Tanaka (i mitten) med sitt team i Paris. Bild: Haut De Gamme

Varför just Atsushi Tanaka?
– Dels för att han delar vår filosofi med att arbeta efter säsongerna och med råvarorna i fokus. Men kanske främst för att det alltid är roligt och nyttigt med inspiration för oss själva och våra gäster. Även om vi delar filosofi så arbetar vi ganska så olika vad gäller influenser. Det ska bli kul att se vilken meny det resulterar i.

Septime

Med undantag för AT, vilka är Paris tre bästa restauranger just nu?
SeptimeBuvette och Clown Bar.

Restaurang Volt

Det bästa gästspelet på en restaurang ni har varit med om?
– Eat for Hope. Ett gästspel som hölls på Spritmuseum för ett gott ändamål. Intäkterna från kvällen gick oavkortat till färdigställandet av Econef children’s center i norra Tanzania. Det var ett samarbete mellan Spritmuseum, Oaxen, Gro och vi på Volt. En rolig och givande middag där alla restaurangerna samarbetade på ett bra sätt.

Restaurang Volt

Varför tror du att det har blivit så populärt med gästspel på restauranger?
– Inspiration är viktigt för alla aktörer i vår bransch. Gästspel är ett effektivt sätt att dela idéer, inspirera och sprida kunskap på. Gästspel hjälper också branschen att bli bättre och mer medveten. Samtidigt är det roligt, och gästspel gör den internationella restaurangscenen mer tillgänglig för gäster.

Gästspelet går av stapeln den 22 januari. Boka bord på info@restaurangvolt.se
Pris: 1 250 kr.

Close