Close

Premiär för ny taqueria på Humlegårdsgatan 24

Foto: Johan Nilsson/Lagerlings

När Humlan gör entré på Östermalms krogscen förvandlas Humlegårdsgatan 24 till en smakdriven taqueria med Piña Colada-slush, tacos på varma nygrillade majsbröd och ceviche på menyn!

Riktiga tacos på nygrillat majsbröd spelar huvudrollen på menyn. Carnitas med habanero-lök, vegan Pastor, Quesadillas, Ceviche och sides som Esquites (smörkokt majs), Pico de Gallo och Black Beans gör Humlan till ett givet sommarstopp. Guacamolen tillagas på beställning och ett flertal av tacosen serveras i Birría-stilen från Jalisco, med extra ost och en mustig buljong att doppa i.

Kocken Tal Borenshtein, som står bakom maten på Humlan, flyttade till Mexiko som 21-åring där han efter att ha misslyckats med att starta en skobutik sadlade om till kock. Efter sex år i Mexiko flyttade Tal till Sverige där han fortsatte sitt arbete inom matlagning utifrån erfarenheter och förståelse för det mexikanska köket.

– Jag ser det som mitt uppdrag att sprida glädjen och passionen för det mexikanska köket. Det är väldigt roligt att få inspirera gäster i Stockholms härligaste park i sommar med hjärtat av mexikansk mat: tacos, säger Tal.
Humlan är öppet varje dag hela sommaren, även på midsommar, från 15.00 varje dag och passar för den glada spontanmiddagen, afterwork-minglet eller drinkarna inför en pangkväll.

Close