Close

Pure Paletas är sommarens stilsäkraste glass

Martina Julin har startat glassmärket Pure Paletas med Emilia de Poret som delägare. Den ekologiska glassen slår ett slag för äkta ingredienser och är dessutom landets mest instagramvänliga glass.

Berätta om Pure Paletas!
– Vi är ett glassföretag som gör pinnglass på naturliga ingredienser, utan e-ämnen och tillsatser. Med andra ord använder vi bara äkta råvaror – och alla glassar är dessutom helt ekologiska och veganska. Jag kom på idén med Pure Paletas när jag såg hur min yngsta dotter satt med en Piggelin i solen som aldrig smälte. Efter att ha läst ingredienslistan förstod jag varför, den innehöll bara e-ämnen och smakaromer, inte en enda riktig ingrediens. Det här var samtidigt som alla juicetrender kom igång och jag tänkte att varför kan man inte göra samma sak med pinnglass? Paletas är ett glasskoncept från Mexiko och är en blandning mellan sorbet och glass. Man behåller frukternas kött vilket gör att det blir väldigt krämig. Det fanns ingen fabrik i Sverige som kunde producera glassarna så vi fick beställa all utrustning från Sydamerika. I dag har vi vår egen glassfabrik på Lilla Essingen.

Martina Julin lovar att vegansk glass är lika god som vanlig glass.

Hur tillverkas glassarna?
– Det mesta görs för hand. Vi häller ner innehållet i speciella former, packar och sätter på etiketter. Den enda maskinella delen är förfrysningsmomentet. Vi har tre olika glasslinjer: Creamy, som är gjord på kokosmjölk, Fruity, som endast består av frukter och Greeny, som är gjord av grönsaker. Greeny är för den som vågar vara lite hardcore, med ingredienser som till exempel grönkål, ingefära och äpple.

Är veganska glassar verkligen lika goda som vanlig glass?
– Ja, alla borde prova! Min vision har alltid varit att göra god glass och vår urvalsprocess är väldigt hård. Vi lanserar aldrig något vi inte tror på. Barn brukar vara ärliga och bra domare ­– och de älskar glassarna.

Vilken är din favoritglass?
– Jag gillar vår nya smak Coco & Caramel. Men också Hydrate som är gjord på kokosvatten och citron, som lemonad ungefär.

Vilken glass säljer ni mest av på Östermalm?
– Våra smaker som säljer bäst är coco & raspberry, very berry, strawberry, mango & strawberry, passion och hydrate.

Är glass den nya statusmarkören?
– Jag tror absolut det finns en aspekt i det. Folk har blivit mycket mer medvetna i alla sina livsval. Det betyder även glass – man vill veta vad man stoppar i sig.

Var på Östermalm sitter du helst och äter glass?
– Vid Hotel Diplomats butik, det är en fantastisk härlig plats. Det är även fint vid KMK.

Close