Close

Restaurang OMAKA storsatsar

Restaurang OMAKA drivs av Hedda Spendrup och öppnades i centrala Stockholm mitt under pandemin. Nu har restaurangen och bryggeriet tagit sig genom alla pandemins utmaningar och när det mesta återgår till det normala satsar OMAKA och anställer två nya köksmästare samt en ny vd.

Jesper Gren är en av de nya köksmästarna och hans ansvar blir luncherna. Det är nytt att OMAKA även serverar lunch. Jesper var tidigare sous-chef på Aloë och han har jobbat på Mattias Dahlgren Matbaren. För kvällarna ansvarar köksmästaren Jacob Davidsson som närmast kommer från Aira. Han har tidigare arbetat på Adam & Albin samt PM & Vänner. De båda köksmästarna kommer arbeta nära Hedda Spendrup för att tillsammans utforska nya smakkombinationer mellan öl och mat.

Ny vd för OMAKA är Jimmie Rundqvist som har lång erfarenhet av restaurangbranschen. Senast arbetade han som vd för Tennstopet. På 1980-talet arbetade han som chefskock och köksmästare på bland annat Operakällaren, Riche och KB. Jimmie Rundqvist har även arbetat på ett flertal två- och trestjärniga restauranger i Frankrike.

OMAKA är en restaurang med matsal, bar, uteservering, ölträdgård samt bryggeri och öppnades hösten 2020 av bryggmästaren Hedda Spendrup. Hedda tillhör fjärde generationen i bryggarfamiljen Spendrup och fick sin formella bryggmästarutbildning på bryggerihögskola i Berlin.

– Vi är otroligt taggade att äntligen få fortsätta vår resa med betydligt större möjligheter än under pandemins restriktioner. Genom nyrekryteringarna är vi nu också redo att ta nästa steg, säger Hedda Spendrup. Menyerna är klara och vi har mängder av ny, kul öl som väntar på att serveras.  Ölen som bryggs på OMAKA distribueras till restauranger i hela Sverige och säljs på Systembolaget. Den första ölen lanserades på Systembolaget 1 september 2020.

Close