Close

Sayan Isaksson öppnar nytt i Garbas gamla lokaler

Det rör på sig i krogvärlden denna höst med flera spännande öppningar och konstellationer. En av höjdpunkterna är att Michelin-kocken Sayan Isaksson nu öppnar nytt.

Det är i Garbas gamla lokaler i Townhouse Nosh & Chow på Norrlandsgatan som Sayan Isaksson i början av oktober slår upp dörrarna till sin nya restaurang Nour.
Sayan Isaksson, som drivit flera framgångsrika krogar, däribland två med Michelinstjärnor, startade nu senast restaurangen Isaan på Berns tillsammans med Stureplansgruppen. Men när pandemin slog till och restaurangen tvingades stänga väcktes nya planer på ett mer intimt koncept med fokus på nordisk samtida matlagning influerat av framför allt Japan.
– Att besöka Nour ska vara som att komma hem till någon på middag, hälsar Sayan Isaksson i ett pressmeddelande.
Lokalen på Norrlandsgatan rymmer 26 platser och påminner faktiskt i mångt och mycket om just ett hem. Även om restaurangen klassas som alternativ fine dining är Sayan Isaksson mån om att känslan ska vara varm och generös och kännas prisvärd och inkluderande.

Lokalen på tredje våningen utgörs av flera rum; i ett av rummen finns en lounge där gästerna kan titta in spontant eller tillbringa hela kvällen i en avslappnad miljön. I loungen erbjuds såväl personlig barservice som bordsservering så att gäster kan sätta sig tillrätta med ett glas vin, beställa några smårätter från barmenyn eller dricka drinkar. Till exempel utlovas exklusiv chark med passande sake till.
Den nya restaurangen är döpt efter Sayan Isakssons sexåriga dotter Nour – ljus på arabiska – eftersom kocken ville ha en personlig anknytning till restaurangens namn.

Close