Close

”Ska kännas som ett vardagsrum”

Franskt och inbjudande på nya Bisous le Bistro.

Förra veckan öppnade Bisous le Bistro i Daphnes gamla lokaler på Artillerigatan, med Denise Friberg som ny restaurangchef och delägare.

– Daphne var en populär krog med mycket stammisar. Vi är måna om att behålla den personliga känslan och fina gästkontakten. Det ska kännas som ett vardagsrum, säger Denise.

– Jag kommer från en lång bakgrund av restauranger. Började min karriär på Bistro Jarl, sen varit på Astoria och Chez Jolie. På så sätt känner jag väl till gästerna som rör sig i dessa områden.

Hur mycket kommer man känna igen sig från tidigare?

– Vi har behållit lokalen och inredningen som den är – men fräschat upp. Men sen är det ny personal och en ny, helfransk meny.

Vad får man inte missa på menyn?

– Oxfilé med pepparsås och pommes frites. Eller råbiffen med citrongravad äggula och mycket riven gruyère – som går att få som både förrätt och varmrätt. Vår Steak minute är också superpopulär.

På Bisous le Bistro kan man droppa in för snacks och drinkar vid bardisken, eller en helkväll med trerätters. Även hundar är varmt välkomna. 

– Menyn kommer också ändras lite beroende på säsongens grönsaker och råvaror, och med specialrätter för olika kvällar. När det blir säsong för kräftor kommer vi självklart servera det.

Vilken är din favoritdrink?

– ”Stockholm Sour” som finns på menyn just nu. Den är syrlig med vodka, Aperol, St Germain, sockerlag och citron, som sen skakas med äggvita. Sen brukar brickor med hot shots alltid gå hem.

Bisous le Bistro har i nuläget kvällsöppet tisdag till lördag. Boka bord HÄR. Artillerigatan 56.

Close