Close

”Ska kännas som i Paris”

Familjen bakom Beirut Café öppnar klassisk fransk bistro i Östermalmshallen.

Libanesiska krogen Beirut Café firar 25 år och öppnar nu Bistrot du Passage i sina tidigare lokaler på entréplan. Här kan du förvänta dig franska smaker från morgon till kväll.

– Beirut Café finns kvar, vi har bara flyttat upp allt en trappa. Där kommer det fortsätta serveras lunch och middag, säger ägaren Elias Karroum.

Varför väljer ni att starta fransk krog?

– Det kändes givet. Vi frågade oss vad som skulle funka på gatan, vad som saknas i Östermalmshallen. Det finns redan mycket italienskt, men inte något tydligt franskt. Och så har vi haft fransk krog tidigare.

Vilka är dina personliga favoriter på menyn?

– Moules frites är väldigt trevlig. Jag gillar också vår entrecôte, och anklevern. Klassiskt franskt. När du kliver in här ska det kännas som att vara i Paris.

Är det franska köket ännu bättre än det libanesiska?

– Svårt att jämföra, men man kan säga att de hör ihop eftersom Libanon länge var en fransk koloni. Det libanesiska köket har förfinats och influerats mycket av det franska. Många i Libanon är fransktalande – liksom flera i vår personal.

Finns det någon annan slags krog du saknar på Östermalm?

– Jag tycker att Östermalm har fått till en bra mix av olika kök, utvecklingen har gått åt rätt håll. Men just nu längtar jag till att Östermalmstorg ska bli klart så att man kan njuta av torget från vår uteservering i sommar.

Östermalms Saluhall, Nybrogatan 29-31

Text: Johanna Jansson

Close