Close

Stjärnor i sikte när krögarduon öppnar nytt

Stjärnduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

Den Michelinbelönade krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson öppnade under hösten den asiatiska restaurangen Enjoy Bazaar i T-House på Engelbrektsplan i Stockholm. Nu samarbetar krögarduon med cocktailbaren Stjärtilleriet och öppnar kvällsrestaurangen Black Milk Gastro Bar med omakase och dryck.

Omakase betyder ’jag litar på dig’ på japanska, vilket innebär att Daniel utgår från dagens råvaror och skapar unika rätter varje dag.  Gästerna bjuds på 10-12 små rätter med passande drycker som komponerats och serveras av Stjärtilleriets barchef Hugo Örn.

T-House på Engelbrektsplan.

– I den ständigt föränderliga och snabba världen vi lever i idag vill vi skapa något nytt och speciellt, där det får ta tid utan stress. Som ett resultat av pandemin och en orolig omvärld står vår bransch inför stora utmaningar, men det hindrar oss inte från att presentera nya gastronomiska upplevelser, säger Daniel Höglander.
Under pandemin startade Daniel och Niclas ’Black Milk Sushi’ i Älvsjö då de såg brister i utbudet av takeaway sushi. Black Milk Sushi blev väldigt populär och där föddes idéen om Enjoy Bazaar med asiatisk snabbmat på plats och för takeaway.
– Vi har höga ambitioner i satsningen Black Milk Gastro Bar, som är ett sätt för oss att visa hur vi med mat, dryck, konst och passion kan skapa en unik och oförglömlig upplevelse. Stockholm har utsetts till gastronomisk huvudstad 2023 och vi vill bidra till att Sverige och Stockholm ska fortsätta vara en matdestination. Med Daniels version av en modern ”omakase” siktar vi mot stjärnorna, avslutar Niclas Jönsson.

Stjärtilleriets barchef Hugo Örn.

Black Milk Gastro Bar håller öppet onsdag-lördag, med två sittningar kvällstid från och med 1 februari.

Close